Dressyrträning

Idag var det sitsträning som stod på schemat, vilket innebar mycket ridning utan stigbyglar. Fasade lite inför detta men måste säga att detta var en av de bästa träningarna på jättelänge. Min tränare sa det med att det var som dag och natt på min ridning. Att jag fann det lugnet som Conquest behöver för att komma i form och andas. Han gräns mellan perfektion och superstressad är hårfin. Men gud vad bra han gick idag!! Jobbade med mig hela passet istället för emot mig. Lilla prinsen!
 Vi red mycket på båge med tre volter (på bågen) på varje långsida i trav, utan stigbyglar. Och sen på stora volter i galopp med förvänd galopp på bågen.
 
Är verkligen jättenöjd med våran nya tränare, för hon fokuserar på problemet istället för att sits och form ska vara perfekt, utan det kommer när man löst själva ridningen. Och det är super så jag slipper stressa upp mig över hans form.
 Jättekul att höra också, att hon tycker min lägsta nivå är hög. :)
 
Bild från framridningen idag. Linda filmade hela träningen med, men orkar inte klippa ihop någon film nu.
//Felicia

Good morning

Började morgonen med att sitta fast vid telefonen, ringde 2gg var 5e minut i 1 och 1halv timma utan att någon svarade på kliniken. Bytte klinik och fick svar på andra försöket..! Lite höjden av irritation där.
Igentligen skulle hästarna vaccinerats igår, men veterinären lämnade återbud och den andra var sjuk, och imorgon var sista dagen att göra det. Därav paniken idag.
 Nu är det iallafall gjort och kors i taket det gick rätt problemfritt. Ingen fick spel av sprutan (hästinfluensa och stelkramp) och alla gick att få in relativt lätt. Med alla pekas Gjálp ut...
 
Så, ordentligt utpekad.. typ.
Nej - stor elog till att hon samarbetade och nöjd med allihopa för övrigt! :) 1år tillsnästa gång.
//Felicia

Tävling

På lördag är det tävling igen, i Falkenberg. Har ju varit där en gång innan, och hur gick det då? Jaa, nu tycker jag väl inte att man ska vara så resultatfixerad.... typ. Nej, men det är den absolut värsta starten någonsin, så det känns ju bra inför helgen....
 Men nu är vi ju ett år starkare, ett år mer rutinerade, ett år mer samspelta och definitivt ett år mer taggade på revansch!!!!
 
Falkenberg förra hösten. Och i bakrunden ser ni det förfärliga hästätande gul-svarta Netto hindret. Det som Conquest absolut inte kunde hoppa över... i båda klasserna... Så om någon ifrån FORF läser detta nu så vill jag tacka er för att tävlingen inte startar förrens 13.30 och BE er att inte ha med det fantastiska jävla nettohindret. TACK! :)
//Felicia

21-10-2012

Tänk att det har gått 4(!!!!) år sedan Frenja föddes? I mina ögon är hon fortfarande en lite bebis.
 
25 juli 2008 föddes hon.
 
Jo saken jag skulle komma till är att jag skrittade för första gången uppsuttet med sadel på henne idag. Iofs bara ett varv i boxen, men ändå! Känns lite galet att den lilla har blivit så stor.. Lovar att skriva mer om utvecklingen.
 
Red ut en sväng på Conquest ihop med Emma på Latifa med, under motorvägen. Annars har det varit lugnt på hästfronten idag.
 
//Felicia
 

Hoppning mm.

Igår stod jag och Moa i våran monter i Sparbankshallen på Gymnasiemässan. Det var jätteroligt och vi pratade med många intresserade elever. :)
 
"Välj Sveriges Ridgymnasium"
 
Idag var det hoppträning igen, dock för Sofia Westborg. Har aldrig hoppat Conquest för henne. Så först fick vi presentera oss, stam och kapacitet. Sen tränade vi på kvalitetsbanan för 4åringar.
 Vi skulle komma på en linje med oxer - räcke, med fem galoppsprång imellan. Vet ju att han brukar titta så jag red på frammåt, vilket resulterar i att det blir för kort och jag tar beslutet att gå av på 4.. Vilket han litar på och resulterar i att vi hamnar mitt i hindret.... Har aldrig hänt innan och jag fick värsta samvetet. särskilt eftersom han inte har bästa självförtroendet och det har tagit år för oss att komma dit vi är och för honom att lita på mina beslut.. :(
 Sofia sa att det var lätt hänt och vi fick komma igen, vilket han då gjorde bättre.
 det vi ska träna på är att jag ska lita mer på honom, eftersom vi båda är lite försiktiga av oss vilket resulterar i att vi backar av varandra. Sen ska jag våga komma i kortare galopp med mer tryck istället för att hoppa på fart.
Hon tyckte också att det var en fin häst och att vi var samspelta, att han hade en fin språngkurva och att jag red honom bra. Vill gärna träna för henne igen.
 
Lite random bilder på prinsen:
 
 
 
//Felicia

15-10-2012

Godmorgon! Om man nu kan säga det när det är måndag och allt...
 Igår var vi på Borås hästmässa och såg en Clinic med Jan Brink, super inspirerande! Och hela mässan var större än vad jag trodde den skulle va. Dock hittade jag inte det jag behövde, men Frenja fick ett eget träns.
 
Annars har det varit rätt lugnt förra veckan, några träningar och många uteritter. Nöjd häst blir resultatet.
 
Fining<3
//Felicia

Inte igår...

Hej igen! lev av med min kamera och därav blev bloggen lidande eftersom jag tycker det är dötråkigt att blogga utan bilder. Jaja, här kommer iallafall en update!
 
Idag skulle vi vart iväg i Styringe och tävlat, men fick ingen skjuts så det blev en clearround på klubben.
Hoppade 1m och efteranmälde till 110 när det kändes bra. :)
 
 
I 1m var vi felfria men han stod emot lite som han brukar första klassen och det var rätt orytmiskt.
Sen i 110 så rev vi trean, han tappade bakbenen lite, men annars var den rundan väldigt mycket bättre, nöjd!! :)
 
Bilder ifrån dagen, tagna av Sanna Matsson i 1an, Tack!! :)
 
 
Finfin kille! :)
//Felicia

RSS 2.0