backstage GHS-11

Börjar lägga upp backstage bilderna då, så kommer morgon träningen i ett eget inlägg.
Riders Lounge - här får ingen annan än ryttarna komma in , för även de behöver ett ställe där de kan tagga i lugn och ro!
Framridnings banan, här dressyr. Här hände det mycket mer än inne på banan, flertalet hästar passade på att bralla lite. (;
stallarna till v. - bana till h.
Djurambulansen på plats.
mot stallarna.
Ett av de stora stallarna.
Alla blommorna och alla hinder!
In och utgång till banan.
Så det var lite av mina bilder! (:
//Felicia

So far..

God morgon. (: Idag bar det av till Sylvin vid 8.10 och nu är man precis hemkommen. Han har det så mysigt därborta. Stallet är jättefint, nära till allt och har allt som man kan tänka sig. Lite skillnad mot våra uteboxar (inte för att de är några som helst fel på de). (;
Sylvin hade inte ätit upp sin betfor med parafin olja i som de på slöinge sa att han skulle ha? Han ville heller inte ha den vanliga betforen som han fick till frukost.. Vad ska man göra åt detta?


Sen blev han lite ledsen med, för iom. att han har boxvila och inte kan stå inne själv så måste han ju han en kompis inne med, men kompisarna vill och behöver ju inte stå inne 24/7 så idag bytte vi boxkompis. Vilket liv det blev!! Sylvin blev super stressad och försökte resa sig inne i boxen, hoppa över dörren, snurrade runt och skrek, och i en pirruet så gick han omkull! ;( Fast det var ingen fara med honom men så onödigt... :/
Sen när han fick sin nya kompis så var det ingen fara längre, detta stoet funkade minst lika bra. Player........ ;)
Däremot så började hon skrika, för det var första gången hon skiljdes från sin fölunge. Tyr - som jag har skrivit om innan.
Nu ska jag luncha och om några timmar bär det av åt hästarna igen för att ge de em. hö. (:
//Felicia

Ohmyfuckinggoood! ;)

Haha, vilken dag det har varit!!
Åkte ju upp till Gbg på morgonen - kl7 för att se när ryttarna tränade på morgonen. Det var jätteroligt. Roffe red 3 av sina hästar, Malin B två, H von Eckerman 2, Edwina A 2st mfl. Har fått riktigt många roliga kort!!

Sen drog vi till mässan en snabbis innan showen började, drog även förbi bloggmontern där man fick en riktigt smarrig goodie bag! Det gillas alltid! (y) :)
Gratis för bloggare (:
Har tagit exakt 248 bilder under dagen, under morgon träningen, showen och Backstage på horse show! Även filmat lite. Ska lägga upp lite av varje nu, men sen när jag har tid, lust och ork så kommer det upp en stor bildbomb! Be patient! (;

Några ifrån morgon träningen:
Edwina Alexander


Malin Baryard-Johnsson och Tornesch.
Rolf-Göran Bengtsson och Ninja La Silla!
Roffe och Kiara La Silla (:
Sen blev det några (suddiga) bilder ifrån 140cm speed hoppning.
Alexander Zetterman



Peder Fredriksson

Och sen drog vi backstage. (:
Haha, posar framför Svantes box då... x)


Stall



Dressyr framridningen



Som sagt - mer bilder sen ;)
Det enda!! jag köpte var en huva ifrån Escadron och fyra lotter :o !?
Söt Sylvin (:
Detta har varit en minst sagt oförglömlig dag! Tack alla som varit med och gjort den! <3 (:
Två vääldigt glada tjejor :D
//Felicia

GOOOD NEWS! :D

Fick precis ett telefon samtal ifrån Slöinge  -SYLVIN FÅR ÅKA HEM IDAG!!!! :D:D:D



Underbart <3
//Felicia

God morgon! (:

Tro det eller ej, men jag har egentligen lov.. :O och idag var jag upp 07.30 för att sotaren skulle komma och det var ingen annan hemma.. Hästarna blev nöjda ialla fall när de fick tidig frukost. ;)
Jag följer även Gbg horse show mm. på facebook och där står det att man kan följa showen via live sändningar via deras hemsida! För er (ev. oss... -.-) som inte kan åka dit. (:
Men vilka goa vibbar man får nu när man läser och ser bilder där i från - lääängtar! :D Någon mer som kanske ska dit imorgon??
Nu ska jag äta frukost. Hej svejs! //Felicia

Uppdate:

Kan du inte komma till Scandinvium och Göteborg Horse Show i helgen kan du följa tävlingarna i flera TV-sändningar. SVT sänder, FEI TV sänder och på Göteborg Horse Shows hemsida sänds en stor del av vad som händer i arenen under Göteborg Horse Show.

Egen webbsändning

Göteborg Horse Show sänder webb-TV på www.goteborghorseshow.com hela helgen med Yvonne Åstrand som kommentator
Torsdag 24 februari
11:00-11:35 Morgondagens Vinnare kval
12:30-14:10 Internationell hoppning
Cirka 15:40-16:40 Clinic med Andreas Helgstrand, 1 timme, endast arenaljud
20:45-22:45 Internationell 1,50-hoppning
Fredag 25 februari
10:00-10:50 Morgondagens Vinnare Final
13:20-17:00 Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix
18:00-20:00 Internationell 1,50- hoppning
Lördag 26 februari
10:00-10:40 Young Rider Krafft Cup kval
11:20-12:20 GP Ponnyn Final
12:30-13:20 Agility och Mounted Games
17:00-19:15 Göteborg Trophy (Grand Prix hoppning)
20:00-23:00 Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix Kür
Söndag 27 februari
10:00-11:00 Young Rider Krafft Cup Final
11:50-12:50 Speed Final, Internationell tidshoppning
14:45-17:00 Rolex FEI World Cup Jumping

FEI TV sänder Live www.feitv.org

26 februari 20:00 Reem Acra FEI World Cup™ Dressage Grand Prix Kür
27 februari 14:45 Rolex FEI World Cup™ Jumping

SVT sänder

Lördag 26 februari SVT24 21.15-23.15 Göteborg Trophy och Reem Acra FEI World Cup™ Dressage Grand Prix Kür sammandrag
Söndag 27 februari SVT1 17.00-17.55 Rolex FEI World Cup™ Jumping sammandrag
dessutom på SVT Play
Lördag 26 februari ca 12:30-13:20 Mounted Games och Agility
17:00-22:45 Göteborg Trophy och Reem Acra FEI World Cup™ Dressage Grand Prix Kür
Söndag 27 februari 10:00-ca 12:50 Young Rider Krafft Cup™ samt internationell 1,50-hoppning
14:45 Rolex FEI World Cup™ Jumping

 

:D


Gbg eller ej..

Hört ifrån Slöinge nu då.. I och med att Sylvin haft kolik (bättre idag!) så har han ju stått på dropp, men imorgon skulle han få två kg hö och de kan ju inte skicka hem honom förrän han är uppe i normal fodergiva (14-16kg)! Så vi får inte hem honom imorgon heller.. Kanske på fredag och då har ju jag biljetter till Göteborg horse show. Ska vara där kl7 på morgonen och kolla på när ryttarna rider fram.. Fast jag vill ju hellre hämta hem min häst.
Vi har ju alltid Falsterbo annars.
Sylvin hade varit lite ledsen med för tydligen (som den tjejtjusaren han är) hade han hittat en tjej nere på slöinge. ;) Fast hon åkte hem idag.. :( Stackarn!


//Felicia

. . .

Sitter och väntar på att en kompis ska komma över. Försökte få henne att köra in till Kungsbacka för lite shopping, men det var hon icke sugen på. JAG VILL HA KÖRKORT! :( Har suttit hemma i typ en vecka nu och inte gjort någonting! :(( Håller på att dö av tristess..
Sen så väntar jag på att Slöinge ska öppna sin telefon igen. Ringde ner igår för att höra hur det var med prinsen men då hade de stängt telefonen 16.30 och jag ringde vid 18. Så nu ringde vi på morgonen ist och då satt de ju självklart i personalmöte mellan 13-14! Nu är klockan 14.40 och den är inte på än!? ;( Surt..
Med hästarna har jag inte gjort mycket mer än gett frukost och släppt ut. Ska snart ge dem lunch. Får se om det blir någon ridning idag eller ej.
Jaja nu kom min kompis.. Sooo loong //Felicia

Fällning

Detta är nog en av de sämsta årstiderna (förutom vintern!!) att ha häst, visst är det skönt att det blir ljusare och varmare men jag hatar fällningen!! Särskilt eftersom jag har islandshästar, så det blir en del päls.... -.-

Det är likadant varje år, man borstar och borstar, päls som räcker åt två hästar typ, drar man bort varje dag ända till april-maj - och det syns knappt på hästen! Den har lika mycket päls kvar för det. :(

 

Men så för tre år sedan kanske hittade mamma fällskrapan! En riktig life saver.

Den lixom "skär" av den päls som är redo att släppa/ har släppt. Låter kanske konstig men det känns inte mer än en piggborste på hästen. Effektiv och smidig! Tror min är mellan 10-12cm lång, har sett sånna som är mindre med, fast det känns väldigt jobbigt, för då får man dra mycket mer. Priserna varierar väldigt mycket, allt ifrån 150-500kr! Beror helt på var man köper dem.

 

En dragning idag....

Ett måste för kallblods ägare! :)

//Felicia


Dagen

Idag har det inte hänt så mycket än. Kom på idén att rida och hämta min 6 åriga lillebror vid bussen ist för att mamma skulle köra ner (bara en km). Han brukar alltid tjata om att få rida så jag tänkte att det blir nog en rolig överraskning. (:

När jag tog in hästarna så höll lilla Frenja på att riva boxen! Vilken överskotts energi den hästen har nu när Sylvin inte är hemma och kan busa med henne.

När vi kom tillbaka så berättade mamma att hon hade fått stå och hålla lillan sällskap för annars hade hon verkligen rivit stället, suck! Behöver ju inte en skadad till nu precis. -.-

Visst är vi såååå snygga?? x)

På tal om Sylvin så snackade vi med veterinären imorse, efter att de hade bytt gipset. Det hade blodat lite och hon hade fått skära upp hans hov ytterligare lite till. :( Och han hade fortfarande lite kolik och skulle ju ändå som planerat stå på dropp idag. Tidigast torsdag får vi hämta hem honom. <3

Saknar som bara den!!!!

//Felicia

 



Slöinge

Okej, ska se om jag kan få ner de som har hänt nu sen i lördags.. Först i lördags så skulle jag ge hästarna em. lunch i hagen och Frenja och Fönix kom i fullfräs när de hörde maten levereras, men Sylvin kom inte? :/ Såg att han försökte stapla sig framåt och tänkte att han kommer väl, för han är sulöm i vanliga fall och hagen har ju frusit och är lite bucklig. Men icke, han kom inte, utan stog bara där borta och glodde på mig. Så jag gick ner till han, där han står på tre ben! Känner över han och visst är det något som inte stämmer så min kompis får springa in efter mamma. :p

Jag och mamma får hjälpas åt med att locka han med morot och putta på han för att få in han i boxen, väl uppe på grusvägen så hoppar han fram - rejält halt! :( Får in han i boxen där han lägger sig ner direkt, något han aldrig har gjort under de snart 8 månader jag har haft honom eftersom han är för stressad när det är någon i närheten. Då förstår man ju verkligen hur ont han har. :(


Stackars älskling! <3

Jag går in och ringer distrikts veterinären som har fullt upp och kan tidigast komma om några timmar, men han trodde på hovböld.

När jag kände över han så trodde jag i värsta fall fraktur.. :(
Mamma ringer hem hovslagaren och grannen, som har varit med om det mesta. De känner över honom och reagerar först på hur dålig Sylvin faktist är för han gillar inte främlingar och de båda är inne och petar på honom när han ligger ner och han reagerar knappt och de vet ju hur han brukar vara! Men även de tror på hovböld först.
 Vi får upp han på fötter och de känner över honom igen och klämmer lite - då knakar det till rejält i benet! :S
Grannen åker iväg för att hämta en pensionerad - men ack så duktig veterinär som också får ta sig en titt på min prins.
 Han känner över honom, ger han smärtstillande och karvar lite i hoven men hittar ingenting. Han råder oss att åka in med honom nästa dag eftersom han inte heller kan utesluta benbrott.
Tills kvällskrubban blöter vi upp hans Krafft pelletsar, river ner morot och blandar ner butta (fenylbutazon) för att se om vi kan få i han detta. Sylvin tar glatt en tugga men stannar upp när han känner smaken, öppnar munnen för att "spotta" ut det igen och ger mig en väääldigt anklagande blick som Vad ger du mig matte!? :o Så det var inte det lättaste.


Älskar, älskar, älskar dig!!

Söndag morgon då. Hästen står iaf upp i boxen när vi går ut men fortfarande på tre ben. Mamma ringer Slöinge och förvanar att vi kommer in.

Sylvin Hatar att åka transport och har bara gjort det när vi hämtade hem honom och det var en helvetes färd i sig! Men nu gick han rakt på! Usch vad ont han hade. Han stod som ett ljus hela vägen ner även om det såg ut som någon hade duschat honom när vi lastade av. Stackarn. :(


Väldigt duktig häst ! <3


Vi låg bakom och höll koll.


Nere på Slöinge (stallet på bild står nu Sylvin i..)

Jo vi kom ju ner då och Sylvin fick komma in. Veterinären behövde ju knappt titta på hoven innan det började sippra ut blod och gegg ur - då var bölden mogen. Så visst var det en hovböld (även om de inte röntkade honom för att utesluta mer.. lite dåligt).

De gav han smärtstillande och lugnande, sedan började de skära upp för att försöka lokalisera vart bölden satt och hur stor. Veterinären svärde flertalet gånger över hur hårda hovar min pålle har, är det inte bättre att de är hårda än mjuka? (;
Assistenten tyckte f.ö. att Sylvin var fin och höll själv på med halvblodsavel och gillade Sylvins stam. Lite kul att någon gillar honom. :P

De fick ge Sylvin mer lugnande och bedövade hela hoven på honom efter ett tag. Det gillade han inte, ont sa han att de gjorde..
 Men usch vad synd det var om honom och när hon hittade bölden skar hon bara upp mer och mer.. :(


Uscha stackars vännen... </3

Sylvin hade ju verkligen inte visat på någon hälta eller liknande förrens lördagen. Men de trodde på att han kanske kunde ha haft den nästan en vecka! ;(

Det slutade med att nästan halva hoven var uppskuren till köttet och han fick gips. Han skulle stå kvar på Slöinge åtminstonde tills på tisdag då de skulle byta gipset och fick sedan se hur blodigt det var och om han isf. skulle stå kvar längre. Sen när han kommer hem är det gips i minst 6 veckor tills det har blivit en hård sula över hoven igen och gipset ska bytas ver 4e-5e dag + boxvila i minst två månader!! Det är jag mest orolig för hur han kommer klara det eftersom han är en sådan stressad individ och sen kan han inte stå inne ensam.

Det var väldigt jobbigt att lämna kvar honom och köra hem med tom transport, även om jag vet att han är i goda händer, för jag känner ju hästen och han blir väldigt stressad i nya miljöer och med nytt folk.
 Så det var inte så jätteroligt när de ringde i morse och berättade att han inte hade ätit! :(( De hade fått sonda honom med olja (vi ska även få ge honom parafin olja när han kommer hem) och nu stog han på dropp! De sa även att vi kan nog glömma att vi får hämta hem honom på tisdag.. :( Fy sjutton vad tråkigt! Jag tycker så synd om honom och saknar honom enormt! Inte så rolig start på sportlovet.... Hade även planerar att tömköra honom idag.. -.-
Sen får vi se om det blir någon Gbg horseshow öh.t. eller om vi får hämta hem prinsen då..


Jag och en vääldigt drogad Sylvin.. :(


Gips hö. fram








Trött kille..





Hejdå prinsen.... :( <3

Usch!! Nu hoppas jag verkligen på ljusare tider efter detta. I fredags gick min utställnings kanin till de grönare ängarna, i lördags hittar jag Sylvin på tre ben och när vi skulle hem från slöinge.....



.... Ja, då har mammas bil fått punka! :O Vad är det här!?

Som sagt, roligt lov det här.. Men nu håller jag tummarna för att Sylvin blir frisk och läker snabbt! <3
Jag älskar dig!

Hoppas att alla andra har det bättre än här. :P //Felicia

Uteritt

Blev en tidig uteritt med Fönix, tog lite bilder (:




Barbacka ^^




Fina <3


Hittade Sylvin skadad ute i hagen idag med, veterinären har varit ute.. orkar inte skriva något mer om det nu..Har varit lite jobbigt. :/ Får se om jag skriver imon. </3





Älskade, ÄLSKADE HÄST! <3<3 :/

//Felicia


Clear round!

Åkte ju till Kungsbacka ridklubb imorse, vid 08.30 ungefär och var hemma vid 16! Det var jättemånga startande och det droppade in fler och fler hela tiden, lite jobbigt. Jag startde iaf. 80cm och om han var spänd skulle jag starta 80 igen. Men så taggad han var!! Han tyckte det var jättekul och var inte det minsta spänd. :o Fasten jag hade varit lite orolig för att det var infångare vid varje hinder, plank, grindar, blommor och en vattenmatta. Han ägnade knappt hindrerna en blick - stolt! Inte ett enda pet.

Så jag startade 90 med, start nr 5, börjar rida fram och det har blivit massa krångel för de hade skrivit mig bland ponnysarna (jaa... bara 30cm större..) och fick byta och starta som nr 8. Han är kanon fin på framhoppningen, hoppade mig nästan ur stigbyglarna som han tog sats! :)
 Kommer in på banan och informationen om att jag har blivit felskriven har inte nått domaren så hon ber mig att gå upp och startanmäla mig om jag vill hoppa, öh nej! :P Det blir iaf löst och jag får hoppa - och som det gick!! Fy f*n vad nöjd jag är med hästen - och mig själv! Inte ofta det.. ;) Så två clear rounder av två möjliga. :) Hästen fick så mycket beröm och han visste att han hade varit duktig för han busade rejält efteråt. <3


Hästen på plats och resan påbörjad.


Fining står och mumsar (:


Conquest <3<3


Duktig häst!!:D

Bra dag! :D Så himla nöjd.

//Felicia

God morgon <3

Sitter i Varberg hemma hos mormor just nu och hon medelade precis att det är -10 grader ute, vad hände med det fina vårvädret? Red ju i långarmad t-shirt på hoppträningen i tisdags. :o Fast det var nog rätt dumt för jag har åkt på världens förkylning och först hade jag en tennisboll i halsen kändes det som - nu är det en hel basketplan där! :(
Idag ska jag iaf. åka till skolan (Sveriges ridgymnasium i Vbg om någon har missat detta..) och träna en av deras hästar där, för imon drar vi till Kungsbacka Rk och hoppar! :D Ska även se om jag kan frisera honom lite och smörja läder. :)



Conquest f.01 e.Cortez <3

//Felicia

Charles Owen

Jag har ju en Charles Owen Wellington Classic - svart. Jätteskön och snygg hjälm. Men vad tycker ni om de här?!



Lite häftiga kanske? Annorlunda men vet ej om jag skulle vilja ha någon av dem? De såldes tydligen under en period i höstas...

//Felicia

VÅR!!

Idag har det varit kanon fint väder hela dagen, vilken kick man får! :D Man blir så mycket piggare så fort solen tittar fram. Vi fick sluta tidigare idag, runt halv 1 ist för 4, så jag och två klasskompisar skrittade ut en sväng i vårvädret. Fick låna en av tjejernas fina ponny som är jättesöt och en dressyrprins! ;)

Har lite bilder med, får se om de kommer upp senare.
//Felicia

dagen..

Började dagen med att frisera Sylvin! Har ju behövt det i typ en månad, så idag blev det ääääntligen av!
Klippte håret runt hovarna, små lockar hade de blivit. Sen klippte jag även manen typ 4 cm och lite på svansen. Den hästen har så tjock man! Sen blev det en promenad på ett par km och han hade vårkänslor så det stod härliga till! Visade sig från sin sämsta sida överlag, jätte tråkigt. ;(

Sen bar det av till Varberg där jag trimmade med Conquest. Vi gjorde mycket tempoväxlingar, igångsättningar, galoppombyten mm. Jättefin blev han sen! Mamma var även med, första gången hon såg mig rida honom. Och jag har haft han typ ett halvår. :P



Sylvin idag, kan ju inte vara arg på han så länge när han är så söt.. :*
Btw, hans nya träns - ifrån Dyón. Hiss elr Diss?



Söte nr. 2 :)

//Felicia

Vill ha!

Idag har jag ridit ut en sväng med Fönix i skogen, tränat kondis och gjort maaaaassor av skänkelvikningar, ställningar och tempoväxlingar. Senare utfärdades det en stormvarning - klass 2, så Sylvin blev ståendes.. Stackarn.

Nu har jag iaf. surfat runt lite och hittat massa "vill ha!" måste ju spana in lite till Gbg Horse show. ;)

Vill ha ett Dyon täcke och ett svart swarovski pannband, men något som jag måste ha (måste är ett starkt ord... särskilt eftersom jag redan har en förbygel, men ändå! ;) ) är en förbygel från Antarés - så snygg! 

Spana in----->


Visst är den snygg, finns även i hel läder ist. för resår. Men det är inte allt, man kan även byta ut loggan! Till tex.....


Svenska flaggan! Eller så designar man en egen! Hur snyggt som helst tycker jag. :D

Antarés har även jättecola ridbyxor med lite annorlunda design som jag diggar. Spana in deras grejer, kan kanske bli ett nytt favorit märke?

Juste! Ska snart lägga upp ett träns inlägg. Haha, har ju haft Sylvin i... 7 månader idag! Oj vad tiden gårt fort... Till saken, han har fått ett nytt träns... ;) Gissa märket?^^ Iaf, det är hans tredje träns på 7 månader!! Måste nog vara rekord till och med för mig.

//Felicia


Träning

Igår bar det av till ett ridhus i närheten med grannen för att trimma loss lite, det är ju annars värdelöst underlag att rida på hemma. Det sämsta med vintern.. :/

Lilla Fönix fick följa med och han skötte sig jättebra, dit- under träningen och hem! Om inte annat hade jag blivit förvånad. ;) Han är en ängel i alla lägen. Tur att jag har han att matcha upp med när jag får upp över öronen mycket med Sylvin.

Vi red i ca 1 timma och skrittade mest men travade lite och gjorde lite lösgörande - volter, några skänkelvikningar och framdels vändning. Sen tog vi också årets första galopp en långsida. Mys <3 Var så nöjd med han!


Redo för avfärd





Han stod jättebra ihop med grannens häst, bra. :)



//Felicia


Tisdag..

.. står det att det är men hela dagen har kännts som en fruktansvärd måndag! Det har regnat hela dagen och det blir ingen tävling den 19:e och jag som fick fixat chaufför och licens igår kväll. Och när jag red fram til hoppningen idag så pajar dragkedjan till mina Tretorn stövlar?!? Fy fan vilken dag det har varit! Och jag är inte ens hemma än! :o så jag har inte mer än gett mina hästar frukost imorse, socialt värre..

Ska bli så skönt att lägga sig när jag väl kommer hem, när det nu blir? Runt 22 tror jag. Hoppas på en väldigt mycket bättre dag imorgon, fastän mina stövlar inte lär vara hela.. ;( Lite surt ja..


Tagga lov om typ 2 veckor! :) <3
//Felicia

uppdatering! Fönix mår bra nu! <3

RSS 2.0