hopplöst

Lika hopplöst som en groda utan ben!

http://youtu.be/7qH4qyi1-Ys?t=53s
Låten säger allt..
//Felicia


...


ÄLSKADE SYLVIN<3<3<3<3 Saknar dig varje dag prinsen

När du försvann från mig trodde jag aldrig jag skulle bli glad igen, det är fortfarande svårt ibland. Men det fanns någon mer för mig. Nu när du försvinner, vem har jag då...?

Tänk om.. eller sluta!
//Felicia

Tänk om, tänk rätt??

Just nu går mitt huvud för högvarv och har gjort i ett par timmar!! Jag står vid ett vägskäl känns det som.. tänk om alla mina "mål" och "planer" kanske inte är det bästa ändå? Tänk om man skulle prova något nytt? Om jag hoppar.. faller jag då hårt, eller blir det bättre? Kan det iof. bli sämre? :P

Ska man våga eller inte? Eller är jag bara dum, svag? :(

Kanske det aldrig var för mig från första början....

Usch, har stora grejer att bestämma nu.. tänk om man ändå skulle ångra sig?

På tal om att hoppa så känns det redan som jag återigen står i en avgrund. Hur i helvete kommer man upp IGEN!? :'( Varför i helvete just jag... fan

Hallå

Har så galet mycket saker för mig hela tiden därför hinner jag inte blogga. Men tar massa bilder varje dag så snart!!! kommer det en bildbomb istället. ;)

Idag flög jag btw av! Mindre kul...
Nu ska jag köra till Varberg igen och imorgon står det hoppträning på schemat!
Hörs!//Felicia


dax igen?

Fullt ös medvetslös, hinner ärligt inte sitta vid datan och så får jag aldrig med mig bildsladden heller.... Men iaf! I söndags så red jag Belinda ute och det gick väl sådär..... Sen skulle jag ridit Riola med men hon hade fått ett hugg i ryggen av någon hag"kamrat" och reagerade när jag tvättade det, så hon fick longeras. Sen jobbade jag 13-20.

Igår så red jag Belinda i ridhuset och började hitta knapparna mer! Hon gick bitvis fram för skänklen, bitvis i form. Men sen så ibland gick musten ur henne och hon "dog". Blev seg som en slempropp.
Sen skrittade jag och travade fram Conquest ute, gjorde lite sidvärtsrörelser mm. Efteråt gick vi in en snabbis i ridhuset och tog galoppen. Han sökte ett jämnt och fint stöd på båda tyglarna och gick kanon bra, trampade under sig. Har nog aldrig gått så bra som igår! Underbar känsla! Sen jobbade jag 15-20.

Idag så red jag först Jackson, ute... Vilket gick käpprätt åt helvete rent ut sagt. Han skulle minsann inte gå där. Stog helt stilla, backade. Jag backade han förbi det "läskiga?", gjorde serpentiner, gjorde one rein stop, skänklade, smackade, spöade..... Han stog helt still!! Sen skulle han inte ens gå hem?!? Och när vi kom in i ridhuset gick han som en klocka! Inte lätt att vara sur då...... :P
Efteråt red jag Conquest ute och det gick såklart bra, och likadant när vi tog galopp inne i ridhuset. Fina, härliga häst!<3 Sen jobbade jag 12.25-20.30 och det var ett helvete.....

Och när jag kom hem så hoppade jag upp på finaste Fönix och bara myste. Tack för att du finns, min finaste vän!<3

Godnatt! //Felicia

Lördag

Red både Amigho och Conquest på fältet och tränade kondition. Båda var jättelydiga och fina. Amigho är 175cm hög och rätt mycket häst. Inte en av mina favoriter men han var jättemjuk och fin idag och hans galopp var sååå härlig! Han fick kolik och fick buköppnas i våras men är nu back on track! Skönt!



Amigho


och Conquest!

Citirus och Conquest

Jobbade sedan 13-20.40. Hade lite träningsvärk i axlarna idag men trodde absolut de skulle varit värre! Man kanske inte var så otränad som man trodde..?

Avslutade dagen med havskräftor och cider.
Godnatt! //Felicia

Fredag

Började med att rida Jackson ihop med mina två lärare ute på ett stooort gräsfält där hästarna fick springa av sig ett par varv, perfekt start på morgonen! Jackson var väldigt pigg och hade helst av allt velat springa så fort som det bara gick, men han tog förhållningarna och jobbade uppåt. Grymt fin känsla!


Söta lilla Jackson!

Efter det red jag en ny häst, Belinda, i paddocken. Började med att longera henne och hon var rätt så bekväm av sig och skulle absolut inte fatta galopp! Tog väl 10 varv innan jag var bestämd nog.. Sen vid uppsittning var lite känslig så jag fick sitta upp utan pall och ha hästen i ett "one rein stop" för att den inte skulla kunna bocka eller dra iväg. Hon var jätteduktig men väldigt seg för skänklen. Efter många övergångar (övergångar är guld värda!) så blev hon dock mycket kvickare och lydigare, Fast höger galoppen var jobbig tyckte hon.


Belinda

Efter det så fick jag rida ytterligar en för mig ny häst, Udonja. Vi började med att skritta fram dem ute och det gick jättebra, fast hon hade rest sig ute tidigare under veckan. Sen gick vi in i paddocken och jobbade. Denna hästen krävde lite och stilla hand och istället mycket skänkel. Den blev jättefin i traven och galoppen i ena varvet men sen kom vi ihop oss och det slutade med att vi bara "tjafsade" så jag och min tränare bytte hästar så hon fick ordning på galoppen.

Då fick jag istället jobba skritt och trav på Riola. En häst som jag har hoppet en gång innan. Den brukar ha en tendens till att bara bli lång och gå som den själv tycker är bekvämt, fast grymt fin och lätt i hoppningen. Den gick bra men krävde lite mer hand än de andra hästarna jag ridit.


Udonja först, Riola sen.

5e hästen för dagen var på den jag trivs bäst på, Conquest såklart! Han fick en ny sadel, en Lippo, som låg jättebra och var superskön. Jag skrittade fram han länge på långa tyglar och bara njöt av att sitta på hans rygg. Sen drog vi till samma fält som på morgonen och kantrade. Så himla härligt att gunga fram på gräset på den fina hästen! Och han var även jättemjuk och lydig, tog minsta förhållning!



Söte!<3

Sista och 6e hästen för dagen var Penty e. Pentagon. En häst som jag red ett par veckor när vi precis hade börjat skolan. Han är jättefin och duktig på att hoppa, men han och jag går inte ihop i dressyren. Även han fick´gå på fältet och träna kondition.


Fina Penty.


Det fanns lite träns att putsa efter dagen...
Tränaren tycket också att mina händer hade blivit hur mycket bättre som helst sen bara början på veckan! Kul. Man ska tänka "tunga armbågar".. sen trillar inte min vänsterhand ner så mycket just nu..

Hemma stretchade jag länge och väl, tog en lååång jättevarm dusch och gick och la mig tidigt. Det var en jätterolig dag. :) Och jag fick betalt för det med.

//Felicia

Torsdag

I torsdags så började jag med att rida Jackson på banan. Jobbade med att trampa under sig, sidförflyttningar mm. Han var lika grymt fin som förra gången jag red honom!


Jackson! Brukar tycka om "stora hästar" bäst, men Jackson är bara strax över 160!

Sen red jag Citirus e. Quidam de Revel.
Hade aldrig ridit honom innan och började med att longera honom oss massera loss halsen. Först var han väldigt stel och lång, men efter många, många övergångar i trav blev han mycket mer mjuk och följsam. Sen i galoppen kunde jag bara sitta stilla och "pumpa" fram honom, super härlig blev han! :D



Citirus

Efter Vrk drog jag och en kompis till Börjes, sedan Hööks i kållered och sist Svensk ridsport. Köpte bara 3pack mörkblåa Kingsland sockar.
Efteråt drog vi till Marks ridklubb och så fick jag rida hennes 4a åring, Xena. Det gick sådär kan vi ju säga... Brukar ju inte alls rida unghästar, utan mer sånna som vet vad man begär och lite mer att "jobba med". Sen var min sits helt totalt värdelös och jag gjorde nog bort mig en hel del. Man kan inte alltid ligga på topp....


Xena

Så släng in Café ätande och ca 20 mils körande så har ni min dag!
//Felicia

Ridning var det..?

Igår blev 3 hästar motionerade och idag 6! Ont i rumpan är bara förnamnet för min otränade sommarslappa kropp! Och imorgon blir det två st sen jobb 13-20(?). Har tagit massa bilder men glömt sladden hemma! -.- Får skriva tre inlägg imorgon kväll istället.

Är väldigt nöjd över min insats idag och drar nu vidare mot dusch och säng, för imorgon väntar återigen stallet kl8.

Ha det! //Felicia

dagen

Idag så fick jag börja med att longera Conquest igen, denna gången med lite mer "ta och ge" så han trampade under sig och svängde mer i volten. Efter det satt jag upp och började aktivera hans skritt, som gick mycket fortare att få bärighet i än igår. Sen blev det även trav och lite galopp i paddocken. Jag själv fick jobba jättemycket på min vänsterhand! Den ville gärna falla ner och ge efter för hästens svåra sida, och inte vara stilla för 5öre. Detta förstörde ju för oss båda eftersom det tilläts att han gled ut åt vänster.



Efteråt fick jag longera och rida en ny häst- Jackson. Först när jag satt upp så stenvägrade han att gå frammåt, så jag fick sitta och "lura" honom genom att göra många svängar. Det krävdes mycket skänkel och att vara väldigt konsikvent i ridningen, visa vem som bestämde, eftersom han testade direkt. En mycket rödhårig man! När jag var på med spöt på bogen så började han hoppa med frambenen i protest, men efter lärarens instruktioner att vara stilla i handen och fortsätta vara på med skänklen så släppte det! Han blev hur fin som helst i traven och min hand var helt stilla!! Min ridning kändes så himla bra, och läraren tyckte att det såg super ut och väldigt bra jobbat på den hästen. Kommer nog få rida honom en del fler gånger, riktigt bra att föra över till när jag rider Conquest. Men det är vad de säger - hästarna är det bästa lärarna. Eftersom Jackson tvärstanade om man tog honom knappt i munnen.


En liten rödhårig fransman som gått 1.30-1.40 i Frankrike.

Sen fick jag longera Rambler -e. Robin Z. Också gått 1.30-1.40. Han krävde många, många övergångar för att bli lösgjord och lång.


Rambler

Det är så himla roligt när man lär sig så mycket varje dag! När man kan ha tränarna "för sig själv"! :) Otroligt nyttig och bra.

Sen var det jobb 12.50-20.30. Fullt upp helt enkelt!

Imon är det på det igen!
//Felicia

ridning

Igår så stog det uteritt på schemat för Conquest och vi red en liten längre runda, även denna gången på en ny väg. Fast först fick jag börja med att longera honom i ridhuset. Sen fick jag jobba väldigt mycket på att få fram honom och sätta under hans bakben. När han tycker att det blir jobbigt försöker han trava istället för att bli lång och låg i skritten. Men i slutet gick det riktigt bra och han kändes jättefin.




//Felicia

Äntligen<3

Kl8 imorse var jag tillbax på Varbergs ridklubb, denna gången för att sätta igång Conquest! Efter jag hämtat in han ifrån hagen så borstade jag jättelänge, tog god tid på mig och myste massa. Sen innan jag fick sitta upp så fick en av mina lärare longera han i båda varven, alla gångarter. Detta för att Conquest har lite sadeltvång till och från och ingen har ju suttit på honom sedan juni.
Men han skötte sig som en kung och gjorde inte ett enda bockande. När jag suttit upp så provade vi att leda runt han ett varv runt paddocken och han var helt lugn. Efter det så skrittade vi ut ca 25-30 min på hel långa tyglar. Så himla underbart att sitta på hans rygg igen!

Imon ska vi ta en lite längre runda och lägga in lite trav med.









8/8-11

//Felicia

Fullt ös..

Red ut med mamma innan, super mysigt. När vi ändå var ute så tyckte mamma att vi kunde förena nytta med nöje! ;) Vi tog med oss påsar ut och plockade kantareller! Väldigt smidigt när man ändå var ute, och extra träning blev det ju med iom. allt på och av hoppande! Självklart var det ju så att när man precis suttit upp så såg man några till jättestora svampar. Måste erkänna att lite lagom skakis i benen var jag de sista gångerna jag böjde mig ner efter en svamp, och ännu värre var det att hoppa upp för 25e gången!

Här kommer en bildbomb:



Ser ni påsen??? ;)

Att ha hästarna hemma istället för på ett stort stall är jätteskönt, särskilt eftersom man kan ge sig ut och rida i vanliga leggings och skrikrosa strumpor, älgarna bryr sig inte! :)

Hemma fick det bli lite ponnyridning för syskonen.



söta Fönix!

När jag släppte ut Rún i hagen passade jag på att tränsa Frenja, 4e gången och hon var precis lika duktig som alltid. Gapar direkt. Redig tjej! <3


Mor och dotter, Gjálp och Rún <33

Ha det bäst! //Felicia


Shopping

Det blev ju ingen shopping på Malmö horse show, pch jag behövde verkligen ett par nya shaps så jag och mamma drog iväg till Kungsbacka.
Hittade jag några shaps då? Nepp. :( Men fick köpt väldigt mycket annat!


Och ett svart sadelöverdrag i fleece.

Jag hade bestämt mig för att jag skulle ha ett par Kingsland ridbyxor när mamma hittade dessa andra. Ett par Euro-Star, hur sköna som helst!! Kingsland släng dig i väggen, typ. Tyvärr var de rätt mycket dyrare än Kingsland byxorna, men som sagt hur sköna som helst, och skit snygga! Sen så betalde mamma med.. ;)


Helskodda, stilrena och lagom utsmyckning.

Sen ser de ut såhär ner till, ingen kadborre som skaver, utan mer som en strumpa, jätteskönt.

Vita Roeckl handskar till tävling eftersom Conquest slet sönder mina andra efter andra användningen...
Och tre pack kingsland strumpor, också till tävling eftersom det är samma färg på min tävlingsskjorta.

Ska köpa ett par vita Euro-Star ridbyxor med, eftersom jag behöver ett par, och som sagt för att de är den skönaste jag har haft på mig! :D Garanti fick vi på dem med. 

Riktigt bra dag!

//Felicia 


Bling Bling

Har äntligen fått fixat hjälmen och lite överblivna stenar på stövlarna. Får se hur länge det håller. ;)




Hiss eller diss?

//Felicia


Äntligen!!

Titta vem som har kommit in ifrån betet!! Som jag har längtat. Så fort jag klivit av tåget ifrån Malmö så tvingade jag mamma att köra förbi stallet på vägen hem, trots att det ösregnade.


Conquest!<3

Glad! Blöt! Tjock häst! :D

Tjockis häst<3

På måndag gäller det! Igångsättning! Tjoho! :D
//Felicia

Malmö City Horse Show

Hej igen! Det blev visst lite häst show för mig iallafall! Först låg vi på stranden och sedan gick vi över kullen och vips så landade man på terrängbanan. Hur smidigt som helst!
Ett stort + till MCHS är att det är fritt inträde överallt, jättebra! Ett stort - var "mässan". Hittade ingenting tyvärr, stog och höll i ett vitt Schockemöhle schabrak för bara 280:-, men näää... Sen en Animo tävlingskjorta för 400:-, var slut i min storlek... :(

Annars, banorna och alla hinder var jättefint! Riktigt trevligt överlag. Och eftersom man fick vara överallt såg man många "kändisar". ;) Som tex. Viktoria Carlerbäck, Hannes Melin mm.


Hoppbanan

En liiiiiiten del av terrängbanan, som var enorm!!

Den här hade jag ju inte fått över någon av mina hästar över!

Läskig!! Riktigt hög och riktigt djup.

Peder Fredricson på en unghäst E. Cardento - Arram, Sylvin var E. Columbus - Arram. Kul!

Peder



Malmö får nog EM 2013, då ska jag verkligen dit! :D
Riktigt härlig stämning och fina banor.

//Felicia


Mini semester

Jobb, jobb och jobb! Jobbar 5-6 dagar i veckan och mycket tid för hästarna blir det inte, därför blir också bloggen lidande eftersom jag inte skriver ut så mycket om mitt privatliv. Och imorgon så ska jag iväg på semester igen, därav ingen uppdatering alls.

Någon som ska till Malmö City Horse show? Det är denna veckan, 3-7 augusti!



Nu är det typ 3 veckor kvar till skolstarten och sen kommer det äntligen börja hända grejer igen! :)
//Felicia

nattuggla

Hann ju inte skriva om vad jag gjorde igår! :D

Var nere hos en vän i Varberg som jag inte sett sen skolan slutade, himla roligt att ses igen!<3
Vi hälsade på hästarna, åt middag och "catchade up" om vad som hänt sen sist. ;)
Efteråt så red vi ut en långtur på hästarna. Shit pomfrit vad högt det var(167cm över havet)! Hahah, har ju inte suttit på något högre än ca 144cm sen skolan slutade!

Men åååååå vad roligt vi hade och hästen jag red var super trevlig/rolig. En 10årig valack med lite lagom temperament.

Klockan gick suuuper fort och efter att ha snackat mer och sett världens skummaste humla (låång historia...) så var det dags för mig att dra mig hemåt.

Förhoppningsvis finner vi tid att klämma in så hon kan komma hem till mig snart med. :D

Lite bilder


"Nasse" som jag fick låna.

Emma och Marco :)


Emma och hennes andra (tredje?) häst<3

Det var en supermysig dag helt enkelt och jag längtar verkligen tills jag får sitta på stora fina Conquest igen!! :D

Godnatt//Felicia



RSS 2.0