Gott nytt år! :D

Gott nytt år önskar jag och hästarna! Nu är det 25min kvar på året, vad gör ni? ;)
//Felicia <3

Schabrak

Jag ska försöka införskaffa ett nytt schabrak till Syllebylle inom kort, men kan inte bestämma mig för vilket! Det finns ju jätte många super snygga som han skulle kunna passa i. Men här är de jag står imellan just nu. :)



Mörkblått Scapa



Ljust Glen Gordon :)



Engelska flaggan från John Whitaker



Schockemöhle från 2010



Eller detta bruna Pessoa (jag har redan de gråa...)



Vilket tycker ni är snyggast? :)

Nu ska jag dra ut till hästarna, skriver nog mer om det sen.

//Felicia

Upp och avsittning!

Idag så gjorde vi enorma framsteg, jag och Sylvin! Jag fick sitta upp på han två gånger! Var grymt skönt och kul att han var så lugn och snäll. Blev helt paff. Så detta ska göras om imorgon. :) Det är helt underbart att allt bara går frammåt och bättre nu. Fast man ska inte ta det för givet, inte med någon häst men särskilt inte med denna. ;)

Hade inte min "gamla" hjälm hemma så jag var lite orolig över att jag skulle dimpa i backen med Charles Owen hjälmen (löjligt jag vet, för att hjälmen är ju faktist till för att skydda.....) men Sylvin stog ju som ett ljus. <3

Men man ska aldrig ropa hej för tidigt.. -.- För lite senare nu i kväll så red jag ut barbacka igen på lilla (vanligtvis) filbunken Fönix. Och vi kommer väl knappt 200m hemifrån innan han ser något "läskigt" i skogen och gör en tvärvändning så jag flyger som en vante i en fin, vid båge och hamnar raklång på isgatan.. Inte så skönt nej..

Det var tydligen meningen att jag skulle hamna på backen idag.. :P Lite retligt tycker jag nog. ;)

Men så glad jag är över Sylvins framsteg! Det går inte att beskriva! :D

Hörs imon ;) //Felicia

:)

Idag så tog jag tid till mig och red ut på Fönix. Det var hur mysigt som helst. Red barbacka ute i snön ihop med grannen. :) Fönix tyckte det var jättekul att komma ut och taktade nästan hela rundan!

Sen så jobbade jag lite med Sylvin idag igen och det var nästan bara att gå in och lägga på sadeln, med förbygel och hela köret, han stog som ett ljus. Idag hade vi även tyglar och martingal.
När vi hade kommit en bit på vägen så släppte jag ner stigbyglarna med och gungade dem och han brydde sig inte alls! Fast sen när jag hängde i dem blev han livrädd för att jag skulle hoppa upp och började fjanta. -.- Fast vi upprepade och han lugnade sig..

Imorgon får vi se om vi kan genomföra något nytt..... ;)



Saknar sommaren! <3





Grannen rymmer med min lilla Fönix :/ ;)



Sylvin idag, inte så lätt att fota och hålla hästen samtidigt x)





jaja... ni ser ju principen.. ;)

Berättar mer om morgonens planer imon! :)

//Felicia

God jul! <3

Gårdagen var väldigt bra! Det kändes verkligen som jul <3 ^^ Det enda i hästväg som jag fick var ett presentkort på 500, 500:- till Gbg Horseshow (nån mer som ska dit?) och ett par svarta helskodda ridbyxer från Mountainhorse - väldigt välbehövligt, tack! ;)

Har inte berättat vad jag och Sylvin gjorde i torsdags! Jo efter två timmar så lyckades vi få på sadeln - med stigbyglar, Förbygel (första gången!) och ländtäcke. :D Duktig häst.<3

Någon som har fått något extra roligt i jul? :)



Fina Sylvin.

God Jul! //Felicia

... Tränslöst? :o

Jag, som många andra såg på världscup hoppningen häromdagen. Något som jag verkligen fastnade för var när Luciana Diniz på hästen As Taro (hannoveranare född -97)  kommer in och ska hoppa på.. Tränslöst?! Verkade ju funka bra för henne, men snacka om att man måste ha kontakt med hästen HELA tiden, jag är imponerad!



Jag undrar varför hon har det såhär? Något nån annan skulle pröva? Nog inte jag allafall.. tänk om man tappar ner det lite och bettet slår mot tänderna? :S  Det mesta jag kan tänka mig är utan nosgrimma.. ;)

//Felicia

färgväxlare?



Sylvin nu (nej, inte min bästa foto dag kanske :P ?)



Sylvin i sommras :P

All hans ljusa färg verkar ha hamnat på mulen nu under vintertid? x) Och den som inte ens var ljus under sommaren.. haha :)

//Felicia

......

Var ute och sprang 4 km med finaste Sylvin innan idag. Han var jättepigg och tyckte det var super kul. :)

Kollade igenom mina bilder innan och hittade massa bilder som vi tog för nån månad sen som jag inte har publicerat här. Vill ni se? ;)











Älskade <3

Jusste! Måste fixa Syllebylles man nån dag med... inte det roligaste jobbet, fast det blir ju fint efteråt.. :)

//Felicia


Jul lov!

Idag fick jag äntligen jul lov! :D Ska bli skönt att kunna jobba med Sylvin när det är ljust ute, fast samtidigt kommer jag sakna alla människor i varberg. Och Conny the Ponny med! <3 Som btw. gjorde jätte fina klockrena byten idag. Vi övade mycket galoppfattningar, serpetiner, skänkelvikning och volter. Lång och låg form, mycket lösgörande. Han kunde nog inte lyssnat mycke bättre! Skönt med sånna här dagar imellanåt.

Någon annan som jag också är hel imponerad över är Sylvin! När jag skulle ta in hästarna från hagen innan så sprang Frenja dumhäst över mig och brydde sig inte för fem öre (snacka om ledarskap -.-) och då passade Sylvin på att smita ur hagen, utan grimma! Men kors i taket så vände han sig om och väntade på oss/flocken, och gick lydigt med hela vägen till boxen! <3 :D




Söthäst! Med nytt täcke från Jackson btw... ;)



Sylvin <3

//felicia

Julkuls hoppning!

Julkuls hoppning i dag i skolan, i lag.  Det fanns en mängd olika "stationer" på en bana som man kunde välja att göra och jag och Lille Conquest skulle hoppa! :D Och på första hindret (studs) så flyger jag av! :o typiskt att han skulle bråka just då. Men men, vårat lag blev iaf. delad 5.a :))


Pyntad ;)







Sötnöt ;D



Oh så tjusigt!? x)





HAHA, spana in luggen s8)




:D snygging <3

Vi har även, nu efter 5 månader -.- lyckats släppa ihop alla hästarna, det gick jättebra och glada blev de! Var jättekul att se dem spruta iväg i snön som kompisar. :D
Så lilla Sylvin är helnöjd över att alla är på samma sida av tråden nu, eftersom han är flockuppväxt och trivs bäst så. :)

Snart jullov då, några planer?? ;)

//Felicia

RSS 2.0