hoppträning

Idag var det hoppträning igen och shit vad bra det kändes! Conquest var snabb, smidig och framme för skänkeln. Det var jätte roligt!

 Vi hoppade i trav in med en travbom framför ett räcke sen var det ett galoppsprång till en oxer, två galoppsprång till ett räcke och ett galoppsprång till en oxer ut. Sen hoppade vi lite snett, varierade språnglängd på olika linjer osv. Väldigt roligt och Conquest var jättetaggad!




Jag ska se om jag kan ladda upp filmerna ifrån dagens träning imorgon.
 Nej, det kändes väldigt bra idag! :)

Sen när jag kom hem så följde Moa med och så red vi ut i skogen på Rún och Fönix. Mysigt<3

//Felicia


fortsättning

Red Fönix med nu när jag kom hem. Skrittade fram länge och kände lite på honom i båda sidor så han var mjuk och följsam. Sen tränade jag mycket form och rakriktning i skogen, mest raktspår men upp och nerförsbackar. Travade han lite i form och galopperade i backe med. Riktigt fin kändes han!



Min fina lilla prins<3

Sen när jag släppte ut Fönix i hagen igen så tränsade jag Frenja och gick ett varv runt hagen.



En väldigt duktig Frenja döljer sig bakom all lera...

Sen tog jag med mig Rún ur hagen och red en sväng på henne med.
 Började likadant som med Fönix och skrittade fram länge och kände på henne i båda varv. Och hon kändes riktigt fin, hittade balans och tog stöd i båda tyglarna. Sen har jag tränat hennes form ända sedan hon kom förra året, men inte förrens idag har det känts rätt. Hon satte under sig i nedförsbackarna istället för att springa på som ett ånglok och kom upp med ryggen på rakt spår. Så nöjd!
 Sen skulle vi tölta lite och då fick hon en blackout och stack istället. Stängde av helt och vägrade sakta av eller stanna. Vilket resulterad i att jag fick göra en one rain stop och då blev hon stressad och arg istället. Kul kul... Men efter att hon lugnat ner sig igen så avslutade vi bra i skritt. Nöjd!


Söt mongo häst<3

Så rekord då sen skadan! Tre hästar ridna och nu checkar jag ut för dagen.
//Felicia


23 april

Vilket härligt väder vi har/har haft idag! Red i bara tjocktröja idag. Kanske det kan bli vår i Sverige med??

Jag skulle ju tränat dressyr idag kl4 men fick lite förhinder och avbokade det. Istället blev det en uteritt till. Vilket var väldigt uppskattat av hästarna! Så pigga och glada. :D



Vi red ihop med Emelie på Zoega idag med. Finns det något bättre än att trava och galoppera på vidöppna ängar??



Nöjd kille!



Och hovslagaren var ute så nu har Conquest nya fina fötter.

//Felicia

22 april

Hejhej!

Idag blev det en planerad uteritt runt Göingegården ihop med Moa på Penty och Emelie på Zoega. Rundan tog ca 1timma och det var... händelserikt! ;) Så som i skrikande barn och läskiga broar kombinerat med fjantiga hästar!



Och Moa gör akrobatiska konster?? Eller spräcker sina byxor?? eller kanske både och ;)

Hela den glada högen

Vi återfann min läskiga försvunna cykel med.........


Efteråt fick jag äntligen tummen ur och duschade Conquests svans som har sett... Ja man har knappt sett den alls under all lera och diverse. Så det var skönt att ha det gjort, även om den mest troligt är sketen imorgon igen..



Och nu är pällsfällningen värst på vänster sida tydligen! Hahah ni skulle sett honom när jag borstade, sjänk ner 1m och visade precis vart det kliade som mest, och stod sedan med mulen uppe vid taket såååå skönt det var!


Sötnöt<3

Sen var det ju snabbt som attan hem och kolla på WC finalen! Grattis till Kungen/Roffe som slutade 6a!! :D
 Imorgon blir det dressyr träning igen.
//Felicia

Dressyr (på riktigt)

Ja nu blev det verkligen dressyr, första lektionen för i år närmare bestämt! Å guuuud vad jobbigt det var! Men finare blev han.

Vi tränade mycket på korrekt form, som Conquest tycker är så roligt att fuska med. Jag jobbar hela lektionen för att få korrekt form och han jobbar hela lektionen med att slippa det. Fin match<3

 Sen jobbade vi med små volter och bogen in på rakt spår.

Jag har ju tappat så himla mycket under "konvalicensen" och det sa min tränare med. Det jag behöver träna på mer just nu är att få tillbaka styrkan, så jag orkar hålla emot och stadig hand, och stadig skänkel. Och att vara lite mer konsekvent.


Första gången vi använder lindor.... hehe...




Jag har även beställt min licens idag. Nu hoppas jag verkligen att det blir tävling snart igen. :)

//Felicia

-10km/h

Nä, här händer det inte mycket. Blev ju behandlad igår och idag gör det ont som f*n om jag ska vara ärlig. Och så lite ridabstinens på det!
 Tänkte lösa det lite med att visa två bilder ifrån fredag den 13es "dressyrpass", som inte blev så mycket dressyr kanske...?



Såhär söt och snäll är han varje gång när man ska borsta höger sida på rumpan! Det kliar som in i attan just där nu när han fäller. Så då kör vi upp Felicia i väggen och gnuggar oss mot borsten. Skööööööönt! Gulle<3



 Och så en trött häst och ryttare, mest ryttare kanske...

Så, ni kanske trodde att det skulle komma två fina bilder när han gick i form i trav eller något såntdär som faktist har med dressyr att göra, men icke! Jag ska nog börja kalla det för "dressyr på mitt sätt"?

Hejhopp! //Felicia

Nu så!!

I lördags blev det en uteritt på Conquest och söndagen var hästfri pga. av jobb.

Igår så red jag och Emelie ut på Fönix och Rún.




Och jag var barnvakt så syrran fick skritta med lite.



 Sen dumpade vi henne och lät hästarna springa lite. Och Emelie fick testat på att tölta i hoppsadel! Väldigt roligt. :)

Idag följde jag med Bella hem till Ingvarssons när hon skulle rida en häst.


En väldigt liten Coco med mankhöjd på 186cm. Lagom?!

Sen då var det äntligen dax!!! För hoppträning! Har ju inte hoppat sen vi vann KM i november. Fick en kort lektion av Mårten och det gick inte så bra som jag ville, men ändå! Nu har jag äntligen kommit ett stort steg på vägen åt rätt håll. Så skönt. :)


Från idag!



Så en kort sammanfattning. Imorgon ska jag behandla ryggen igen och då blir det ingen ridning tror jag.
//Felicia

Fredag den 13e!

Usch, jag hatar skrock, och jag hatar ännu mer att jag tror på det! ;)
 Självklart var det ju dömt att något skulle hända idag eftersom det var just fredag den 13e, ellerhur?

Conquest har ju vilat fre-tis och gått lugnt ons, tors. Jag kände redan igår att han hade myror i brallan men tänkte rida ut idag ändå. Dock började det regna på vägen till stallet och vårat ridsällskap fick förhinder så vi hamnade i ridhuset. Dressyr blev tanken.

I början var han hur fin och mjuk som helst! Gjorde öppna och sluta på rakt spår och skänkelvikningar i både skritt och trav. Sen kom vi till galoppen som är en historia i sig.. Med risk för att en lärare läser det här; JAG SATT KVAR!
 I höger varv var han helt ok och gjorde fina galoppombyten. Men sen kom vi till vänster galopp och skulle ställa lite krav, helvete som han bockade!! Och sa man till han reste han på sig. Så här brukade han hålla på när jag började rida honom, men inte gjort på hur länge som helst nu.
 Efter många pauser för min rygg och några bestämt tänkta ord (och svordommar) i huvudet, så blev han tillsist riktigt fin ändå. Fjant!!
 Så både häst och ryttare var väldigt slut efter ridpasset, men avslutade bra, vilket kändes skönt.



Kändes lite såhär! ;)

Imorgon blir det lugnare puckar minsann!
//Felicia

12 april

Red ut en sväng i det fina vädret på Conquest.  Vi skrittade bara, och klättrade även lite. Hahah, jag har aldrig sett Conquest så sur som när han ska gå i form nerför skogsbacken. Varje gång också! Väldigt jobbigt tycker han.




 Nya krigsskador, därav helosanen i ansiktet.

Har även köpt lite nya grejer som jag tänkte visa.



En tävlingsmapp från Dyón, ett par Pikeur och två par Animo strumpor, och en piké från Borås Grand prixen som en kompis köpte åt mig när hon var där, men inte hunnit ge mig förräns nu. :)


 
Och detta fina armbandet fick jag av Cassandra <3

//Felicia

11 april

Hej igen! Började morgonen med att Jennifer kom hit och red Fönix! :)




Det gick hur bra som helst och både ryttare/häst/ägare var nöjda! Så det känns super inför framtiden, för tanken är att hon ska rida honom mer. :)

Sen åkte jag till varberg och den andra mannen i mitt liv, Conquest.
 Red i ridhuset och gjorde lösgörande övningar, samt arbetade i låg form. Han kändes väldigt fin och jag orkade rida ännu lite längre än i vanliga fall. Så skönt!


Från film idag

Två av mina bästa vänner<3 Cassandra, totalt ointresserad av hästar men ställer alltid upp, du är bäst! ;)

Det har helt enkelt varit en toppendag! Underbart! :D
//Felicia

Mitt livs värsta dag

8 april för ett årsedan, det var en fredag. Jag hade ridit Conquest på fm och chillade lite innan jag skulle köra 3 mil till stallet. Åkte sedan så jag var framme i stallet vid 5 tiden. Då hittar jag Sylvin liggandes i boxen. Jag skulle ju mocka och fixa iordning, så jag tar på honom grimma men han vägrar resa sig. Ser att han är skinnflådd i ansiktet och svettig. Får lite smått panik och får tillsist tvingat upp honom på benen.

 Vi går ett varv i paddocken, och han försöker lägga sig. Slutade hoppas och fick istället inse att han hade kolik.
  Vi går ut på grusvägen och går en runda medans jag ringer mamma som är på jobbet. Sen ringer jag mammas sambo och tillsist mammas sambos pappa. Kul att vara helt själv i stallet just där och då.
 Jag vet att flera personer får kasta sig in i bilarna och köra några mil innan de kommer fram. Mamma letar upp kungsbacka jourhavande veterinärs nummer på sitt jobb och sms:ar det till mig.

Först svarar inte veterinären, men efter några försök så berättar han att han är där om ca 40 min och jag skulle ringa om hästen blev bättre så han slapp komma. Ellerhur.....

 Mammas sambo kommer, tar över Sylvin och chockad som jag är går jag in och börjar peta i boxarna, det måste ju ändå mockas? Ser att Sylvin inte ätit mycket av sin frukost och inte heller bajsat. Sen vägrade han ju använda vattenkoppen så jag kunde också se att han inte druckit något nämnvärt.
 När min "låtsas" farfar anländer berättar han att Sylvin stått upp och ätit normalt när han gett dem frukost.

Veterinären kommer och Sylvin behandlas.


När jag tog denhär bilden kunde jag ALDRIG i min vildaste fantasi tro att Sylvin inte skulle finnas hos mig dagen därpå, eller idag.....

Ett tag ser det ut som det går åt rätt håll, men sedan bli han värre och får dubbeldos med smärtstillande och kramplösande. Veterinären som hållt på i nästan två timmar vid det här laget säger åt oss att han inte kan göra mer och ringer ner till Slöinge och förvanar att vi kommer in. "Farfar" får order om att åka och hämta transporten.
 Det tar väl ca 20-30 min innan vi är lastade och påväg. Sen tog det nog bara 25 min ner till Slöinge. Här hölls inga hastighetsbegränsningar.



 Och Sylvin som absolut inte tyckte om att åka transport gick rakt på och stod snällt hela resan, inte så konstigt, men ändå...

Vi kommer ner strax innan nio och får gå in i första stallet där de börjar göra undersökningar. Veterinären där kände en svullen tunntarm när hon gick in bak på honom och sa att man inte skulle känna tunntarmen över huvudtaget där annars. Sen tog de ett prov på tarmvetskan under magen och han var så lugn och snäll helatiden. Efter det provet blödde det jätte mycket, blev snabbt en stor pöl på marken och jag blev riktigt förbannad över att de bara lämnade honom blödandes, men de sa att det var "normalt".

Sen fick jag se vetsk provet och de sa att i vanliga fallt skulle det vara ljusgult, detta var jättegult-orange. Vi frågade om oddsen för en operation och de sa att det inte var så bra odds, och jag förstod att vi skulle åka hem själva den kvällen.
  Det svåraste var att inte bryta ihop framför Sylvin, för jag ville inte att han skulle vara rädd det sista, att han skulle känna förändringarna och MIN rädsla. Han stod bara där så lungt. Världens finaste kille. Det går inte att få i ord hur svårt det var, eller hur ont det gjorde. Trots att jag gjorde det som var bäst för honom.  Eller hur många gånger jag har undrat om han kanske hade blivit bra av en operation, trots oddsen. Eller om jag hade kommit till stallet tidigare, och hittat honom liggandes tidigare. Frågor som jag aldrig kommer att få svar på.

Och hur tjatigt det än låter kan jag ALDRIG fatta att det idag har gått 1!!!!!! år sedan denna fruktansvärda dagen. Att jag fortfarande minns allt i minsta lilla detalj, utöver det jag har skrivit här. Och att smärtan som alla säger ska gå över, den har inte avtagit det minsta.

 Sylvin, jag tänker på dig varje dag och älskar dig precis lika mycket nu som då. Hoppas att du har det bäst och precis som jag sa innan vi skiljdes: Detta är inte farväl utan på återseende! <3








Jag älskar dig!<3
//Felicia

Glad Påsk!<3

Var ute på en tur i skogen imorse på Fönix ihop med Rebecka på Meg.




Det var skönt att komma ut en sväng. Har inte orkat rida något i veckan, men kände att jag hade lite ork kvar i ryggen idag så då passade jag på. :)



Sen fick jag för någon vecka sedan så lämpligt punktering på min bensindrivna pålle, så idag fick vi vart nere i stallet och hämtat den! Hoppas nu den blir lagad fort med.

Sen när vi kom hem gick jag en sväng med Rún, och nu taggar vi fira påsk afton istället!!! :)


(haren hade varit både hos mormor och hemma... ;))

Festa lugnt!
//Felicia

RSS 2.0