Vill ha!

Har tittat på dessa ett tag och skulle gärna vilja testa. Om jag faller över dem så införskaffar jag troligtvis ett par. ;)



Rein Bows tygelhandtag! :) Fästes jätte lätt på tyglar, används av oss som tex. glider och ibland ger lite mer eftergift än tänkt... :P

  Har även hört att Svante har använt dessa?

ca pris 350-500:-
 Någon läsare som har ngn egen erfarenhet av dessa eller liknande? (:

Ska spana lite extra i februari  - Gbg Horse Show <3

//Felicia

Dagen..

Har varit iväg hela dagen, man får passa på när det regnar. 
 Var iaf. på Hööks i Kållered och fick inhandlat en sadel till Sylvin, så nu är det inget som stoppar mig, snart sitter jag upp på han (om den passar dvs.)  ;)



En allround mot hopp, läder med utbytbara koppjärn och flyttbara knästöd.





Köpte även en förbygel, stitgläder i syntet (bra till ny sadel så man slipper märkena) och ett koppjärn X-vid.

Förresten köpte jag även en ridväst från Jackson häromdagen med. :)



Hur fan lyckas jag när det ser ut som om knapparna ska ploppa sönder? :P drar i fickorna.. xD

Sitter förövrigt och dricker te nu, var precis ute och gav hästarna tidig frukost. De var hur mysiga som helst. <3

Imorgon ska jag prova den nya sadeln så ska det bli rapport om det. Får hålla alla tummar för att den passar!! :)

Hörs imon // Felicia


Ponny permering i Svenljunga 28/7-2010

Sa ju att jag skulle på hingst premering i dag, men det fanns ston med, så vi får kalla det ponny premering. :)

Det fanns många fina hästar, även två ston från ett stuteri i närheten blev bedömda Super Elit! Båda från samma uppfödare. Även ponnyn (ok, den var 153cm) som fick dagens högsta poäng (10 för.. extriör?) bor i närheten.

Den lille tvåårs hingsten jag var med fick -->1!! poäng ifrån 1:a klass, han var stel i skritten för han hade alldeles för många vackra ston att spana på. :/ Jaja.. hän är ju fortfarande lika fin endå! Och så kan man ju visa om han som 3åring om man vill. :)

Har lite bilder som är tagna med min kassa mobil, på zoom. Men ni lär ju få en liten uppfattning om hur det såg ut iaf. :)



Brutus (och hans 5:e ben..) gör halt! :P
 


Snygging!! :O



Trav



full fart......

Brutus
mäter förövrigt 132cm i manken. E: Jazz, som kommer från samma gård som Super Elit stona om jag inte minns helt fel.  Denna lilla ponny kan även hoppa mycet bra. :)



Såg också många über gulliga föl! Har bild på en som var extra charmig. ;) Ett shettis sto som var 6 veckor. Mamma blev tilldelad avels bokstav A.





tvärstopp!!

Haha, visst var den söt!? ♥

Spanade även in en snygg skäck shettis hingst - ->




Som sagt, det vär jätte många fina små hästar på visningen.
Jag hoppas vi ska visa Frenja till hösten, hur kul vore inte det? :)


//Felicia



Shoppat! :)

Har varit iväg och spenderat lite pengar på nödvändigheter, och "bra att ha saker" .. ;)



Sylvin var ju tvungen att ha ett nytt träns - igen!! Så här ligger det ny putsat. Det blev ett svart Aachen, med bred nosgrimma och nosgrimman ligger utanpå nackstycket.



Pannbandet till nya tränset, det passade inte så Fönix får det, så får Sylvin ta det som var till hans förra träns..



Såg detta skitsnygga skrittäcket i fleece, så det fick Syllebylle med :) Han passade jätte bra i det!



Och så blev det ett två pack med Jackson röda stövelstrumpor - Och Lamicell huvan! :) Så fick ni se hur den såg ut.

Annars har jag longerat Sylvin  -  i det nya tränset, han gick jätte bra! 
   Och nu är jag precis hemkommen från havet. <3

Imorgon ska jag med en kompis på hingst visning Svenljunga, hon ska visa sin tvååring. Så vi håller tummar, tår och hovar för att han får höga points! :) Blir nog många fina ponnys att se imon.. Vi åker 07.45 så det blir en tidigt morgon.

Ni får ha en mysig kväll!! // Felicia

:)

Kommer bli lite dålig uppdatering i veckan, för just nu är det fullt upp!! :) Ska nog iväg och köpa nya hästgrejer imon med en kompis. Bilder på huvan och ev. nyköp kommer!

Jusste bilderna frå helgens tävlingar........... Kanske kan ta dem i samband med nästa helgs tävlingar?? Det blir nog bra. :P

Frenja fyllde förresten år i går! 2 år redan - stora madammen ;)

Om det är något särskilt ni vill jag ska blogga om, så berätta gärna det! Om ni har några frågor, eller är nyfikna på något! :D

Kramar felicia <3

Söndag

När jag vaknade i morse blev jag ju sådär pigg... Regnet forsade verkligen... Jippi att gå ut och ge hästarna frukost, eller inte. :/ Drog på mig regnjackan över morgonrocken, Tretorn stövlarna var det mest vattentäta jag kunde hitta, så på med dem med.. :P Rolig syn!

Sedan blev det ju som planerat Varbergs hoppet, men som också planerat blev det inte kortbyxor. Jag hade ju tänkt att jag kunde passa på att bränna mina likbleka ben lika mycket som ansiktet, men tyvärr blev det ändrade planer. :/

Det gick bitvis dåligt, bitvis bra på tävlingarna. Kallt som 17 var det med. Såg förresten en ponny som var på pricken lik Sylvin! fast den hade en stjärn, annars var det precis samma färg, samma ögon - rubbet! Den var lugn också, det är ju inte Syllebylle.. Jag hade stor lust att gå fram och fota den ;)

Jag är kvar i varberg, så bilderna som skulle kommit i fredags kommer imon! :)

Hoppas ni inte spolats bort i regnet, och att någon har haft roligt med häst/ponny fasten detta tråkiga väder. :)
Kramar Felicia! :D


tjabba! ;)

Ska ju som sagt på bröllop nu, så idag blir det inte mycet till uppdatering.

Det mest spännande som hänt idag är väl att jag ahr mockat hos Fönix, som fortfarande få stå inne pga. hälta. :/
Sen har vi ju Sylvin som tror att han är mer hingst än vad han är så han bajsar på samma ställe.. Så där har jag varit ute och mockat i hans hage..

Imorgon blir det varbergshoppet igen..

Hoppas ni får en jätte trevlig lördag!! ;) //Felicia

nej... :/

Har varit på tävling heeeeeela dagen! Det gick sådär för Beckis, men vi har ju två dagar kvar! :)
Jag umgicks med en gamal klasskompis och det var super kul! Träffade f.öv. massor av folk, och fick inhandlat en ny öronhuva till fönix - från Lamicell. Lite har jag plåtat, men kameran var inte på bästa humöret utan det blev lite suddiga bilder inne på banan. Bilder kommer imon..
  Jag var ju ute i solen hela dagen och ni ska se som jag har bränt mig!! :O Herrejävlar vad ont det gör!! I ansiktet och på axlarna.. Roligt när jag ska på bröllop imon..............

Ska ner till Varbergshoppet på söndag med och då ska det minsann bli lite bra bilder, om jag inte filmar dvs. :)

BTW!! Sylvins hovspricka har blivit sämre.. :/ Stackarn..

Har en fråga också! Jag hittade ett jätte snyggt Schockemöhle schabrak fårn varbergs ridsport på tävlingen, ett grått, som jag vill ha.. Men kan man ha grått på Sylvin?? Han är ju brun.. (bilder finns i bloggen!)

Nu ska jag smörja in min bränna med alovera, och lägga mig med en bok.

Hoppas ni haft en bra dag!! Godnatt kramar från Felicia (:

Tävling!

Någon som ska till Varbergs hoppet för ponny nere på Varbergs ridklubb imon? Jag ska, jag ska! (:  Min granne ska starta två ponnys, så kanske får man agera hästskötare? Roligt!! Det var länge sedan. Jag håller tummarna för att det går bra för henne och hennes fina ponnys under meetinget.



Söt och saknad ♥



Mys!! ^^



Den vita är Rebeckas andra ponny, bilden gör den inte rättvis - finare bilder kommer imon! :D

Ska försöka fota jätte mycket imon!
Ha en fortsatt trevlig kväll! :D //Felicia

Sveriges ridgymnasium

Har jag berättat att jag ska börja på Sveriges ridgymnasium nu till hösten? Ska gå i varberg. :) Någon mer som ska börja, eller går där? :D



Jag tror det kommer bli bra. Meningen var ju att jag skulle ta med Sylvin till gymnasiet men vi får se om det blir så, annars kunde jag ta med han efter jul till vårterminen.

Fick ta in Fönix innan, han har boxvila nu för han var rejält svullen i höger bak. :/ Och han hade ett litet jack i ryggen som jag tvättade om provade mitt nya 4S sår spray.. Lilla gubben.. ♥

Ska dra iväg och jobba i eftermiddag med, börjar 16. Eter jobbet drar nog jag och en kompis upp till Eksjö. Det var alldeles för länge sedan jag badade! 8)



sjön vi ska till..

Hoppas ni får en bra dag! //Felicia


:(

Kom precis in efter ha varit i skogen.. Tanken var att jag skulle plocka kantareller, men orkade inte leta upp dem, utan sprang på massa blåbär och tänkte "blåbärs paj!". För det första verkade det vara hål i påsen, för jag tyckte att jag plockade och plockade men högen växte minsan inte!! Sen när jag kom till ett ställe där det var pintjockt med blåa bär och jag plockade massor, mosade jag ett - och det var inte rött innuti! Vafan jag tror jag plockat massa andra konstiga bär!  Trodde inte det fanns annat än blåbär på små ris? :S Så någon paj verkar det ju inte bli.. :(

Idag har jag ingen häst att rida heller, för vi släppte ihop Fönix och Sylvin igen, och nu är Fönix halt, gud vad kul - Inte :(  Och Sylvin har ju fortfarande ingen sadel.. Men på fredag är det löning så då ska det handlas! :D

Ledde Sylvin i träns i morse med och det var nemas problemas, vilket var väldigt skönt med tanke på att han fick panik och det förra tränset gick sönder..

USCH!!! Plockade tre krypande fästingar på mig när jag gick i skogen och nu känns det som det kryper överallt! :S

Tills vidare ;) //Felicia


inte alltid lika kul..

Har varit jätte seg nu de senaste dagarna, men har motiverat mig lite med ny utrustning, och att blogga - det är statistiken som stiger som motiverar där. Kul! :) Har laddat in bilder på utrustningen jag köpte och vill bara säga att Hööks röda stigbyglar är jätte bra, lätta, bra fotgrepp och bred trampyta! Blir nog ett par blåa till Fönix med ;)

Köpte ett träns för nästan 600:- med ju.. provade det i söndags, och det gick sönder - Jippi.. -.- Blir ett Gekås träns nästa gång :O ! Nä, ska nog få låna ett Stübben så länge, brunt............ bättre än Gekås iaf, tycker deras träns är hårda och inte så roliga modeller.. :/ Men det är vad jag tycker.

Har tre Ufon i hagen med, har hittat flughuvor till alla tre, men Frenjas är lite stor så hon får ha grimma över. :)



De as bra byglarna! ;D



Mitt trasiga träns :'( Pannbandet höll så det fick Fönix.. :/



Sylvins nya huva. :) Sket häst!! ;)



Fönix!! :D



Det lilla monstret her self - Frenja!

Idag är det jätte kvavt och varmt här hemma, så jag får vänta med ridningen till ikväll.

Förresten, Sylvin brukar bli stressad när man tar på han grimma för att visa upp han för nya besökare, men igår visade jag han två gånger och det gick jätte bra! :O Han travade i linan med och det har han aldrig gjort innan, så lite frammåt går det allt. :)

//Felicia

Hej igen (:

Har varit nere på Wheels & Wings nu i helgen, därav dålig uppdatering.. Men i fredags var jag på Hööks i Kållered och där blev det inhandlat ett träns, röda stigbyglar och en flughuva. Bara saker jag skulle ha för en gångs skull! :O

Bilder och mer om helgen kommer senare, för nu ska jag ut och hälsa på pållarna! :)

// Felicia

Tävling! :)

Är med och tävlar om dessa glasögonen :D

http://tavlingsryttaren.se/2010/july/bloggtavling.html


Verkar jätte bra att ha på fälttävlan <3 Nu håller vi tummarna ;)

Godnatt :) <3

:)

Hemkommen från jobbet där det var fullt ös. När jag kom hem tog jag med mig träns och grimma ut i hagen, gick raka vägen fram till Sylvin och satte på ha det! :O Det gick hur bra som helst! Det var skönt, att det visar sig att något fungerar . . . Så jag ledde han i träns genom hagen, och ner till ett skogsparti. Där fick han panik och fattade inte var han var och höll på att springa över mig, igen.. -.-

Tog några bilder på hur duktig mattes pojke var med tränset :) <3



Nosgrimman var för bred, även om han har ett Cob träns.. :/



Ser sådär lite lagom glad ut.. :P

Jusste!! Bestälde nya jordpusch (stavning :S) i början av veckan, de var hämtade av mamma när jag kom hem och de passade - bra! :P De är svarta i läder, utan stålhätta från Mountain Horse. Gillar deras skor bäst, om man ska ha den modellen alltså. Stövlar har jag köpt på andra ställen.



Det såg lite fult ut när jag provade med stövelskaften, eftersom skorna är nya.
Men planen är att skaffa nya skaft med, och nya stövlar, igen.. ;)

Nej nu måste jag dra ut och ge alla hästar vatten.

Godkväll! <3 //Felicia

Vaaarmt! :O

Här är så nedrans varmt! :O antar att det är så över nästan hela Sverige? Men vi klagade ju i vintras att det var för kallt, att man aldrig kan vara nöjd? Eller om det hade varit "lagom" hade man nog varit det..

Är fortfarande i Varberg och softar, tåget hem går 13.54, då ska jag hem och hälsa på mina 4 benta. Var nyss inne på Varbergs ridsport för att leta efter en välbehövd flughuva, men de had inte någon, och hela butiken var i kartonger, och det var helt tomt! Jag vet ju att de skulle byta ägare, men det var väl i april? Kursar de nu blir jag väldigt ledsen. Men har jag tur byter de fortfarande ägare?

Ska ut och sola mer, och umgås med folket här, sen 16 ska jag jobba, igen.

Men vi hörs ikväll!

//Felicia

Hej igen :)

Okej, det här ser nog konstigt ut, men det är funktionen som räknas ;) Hittade bara länken, så tryck på den ;) Så följer du min blogg! :D



<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1864293/morgondagensryttare?claim=99jh96ykqs6">Följ min blogg med bloglovin</a>

Är i varberg nu så det blir inget mer på hästfronten ikväll . .

//Godnatt


hatar insekterna!

Uscha, det är nog det värsta med sommaren, speciellt just nu - alla dessa förbannade blinningar, bromsar, knott och annat djävulskap! Tog lite bilder på Syllebylle igår fast han tyckte det var väldigt jobbigt med allt som var på han, stackarn . . .

Föv. så hade vi planerat att åka till stranden idag och käka frukost, men då äntligen kom regnet! Kul med regn, synd med missad strand. :/  Och som vanligt ska jag jobba senare idag, men till helgen är jag ledig och då bär det av till Wheels & Wings! Tjoho!! Det ska bli kul, hoppas bara våran bil rullar tills dess. :P



"Å vad det kliiiiar!!"









Så irreterande att de inte försvinner!! :(



Så har vi de här två små söta sockerbitarna - tillsynes rätt oberörda.. Ändå är alla hästarna sprayade men huvorna plockar de ju av sig heeeeela tiden.. *suck* :O

Vi håller på att byta taket på huset här hemma, men nu när det regnar har mamma vart iväg och köpt betong så de kan jobba med stallet medans det regnar - så nu hoppas vi på ösregn non stop en hel månad! :D Vad sägs om det? :P

// se you later :P Felicia


Grattis! :)

Idag, eller ikväll, har jag varit hästägare i en vecka!! Okej, jag har ju haft häst i nästan 7 år, men detta är ju min alldeles egna! Haha det är lite speciellt. :) Visst Fönix har ju varit "min" han med och det är bara jag som har ridit han de typ 3/4 senaste åren, men ändå, det var ju mamma som köpte han för sitt bruk tills jag tog över honom. :P

Sylvin är ju bara min, min, min - MIN! Haha ^^

+ jag har ju bara varit Storhäst ägare i en vecka med, visst Islandshästar är ju Stora hästar, men har bara mankhöjd som en maxad C. . . .  :)



Puss på dig min lilla Syllebylle!! <3

//Felicia


tropisk värme...

SHIT vad varmt det är ute!! Drog och badade efter frukosten i en sjö, det var underbart! Var riktigt svalkand ett tag, särskilt när jag körde moppen hem. Hästarna står och dåsar i skuggan, får se om det blir lite mer akivitet med dem ikväll.

Jag ska iaf väg till jobbet snart. Jobbar 14.30 - 19? Blir nog mycket folk idag. Hinner nog med ett till dopp efter jobbet. :D Mamma rapporterade precis att vi har 36 grader ute, pust!

Glöm nu inte att se på Falsterbo ikväll! Om ni inte har turen att vara där dvs. :P



Jag efter badet (:

//Felicia

Hästsport på tv!

Har ni förresten sett att Tv4 Sport har visat sändningar ifrån Falsterbo Horse Show nu på kvällarna runt 22 tiden? Tittar på Derbyt nu och såg laghoppningen igår! De ska även sända kl 22-23 imorgon, så missa inte det! :D

Jag har varit ute och borstat Sylvin och gett alla hästar vatten och kvällsmat, snart ska jag nog med lägga mig..

Ha det bra // Felicia

Hallå!

Sitter just nu och smälter maten, har varit hos Lisa och grillat (mammas sambos mamma..). Det var jätte gott!! Innan dess jobbade jag i kiosken, från 11-18. Och samtidigt var det en marknad i samma lilla håla, gissa om det var mycket folk!?! Usch vad svetten rann och stressad till 100 var man! Inte kul alls... :/

Har inte hunnit rida idag heller, men så varmt som det har varit är nog hästarna helt slut med. Annars har nyheterna rapporterat att den ska bli en tropisk natt typ 20+ så är jag sugen senare, kanske jag rider vid 11-12? Haha tror inte det..

Ha det så bra tsv. Blir nog mer bloggande imon. :)

// Felicia

God morgon!

Jaha, här var man uppe tidigt. :P Dagens planer ser ut som såhär - Rida Fönix en runda i skogen, mycket mjukgörande. Sedan var tanken att jag skulle träna ledarskap med Sylvin i hagen. Han brukar rycka rätt mycket när man har han i grimma..

Sedan blir det av till jobbet igen, fasar inför helgens jobb. Det kommer bli Jätte mkt folk.. :/

Nu blir det iaf frukost innan jag drar ut till pållarna. (: BTW! Jag är väldigt avundsjuk på alla som har varit, och ska ner till Falsterbo horse show. Men jag hoppas alla har haft kul, och att det går bra för Sverige!! :)

Sylvin <3

Drar ut till finaste Sylvin nu, och sedan blir det jobbet........ Men har lite nya bilder som kommer upp. (:

Observera särskilt min snygga morgon friss.. :P









Haha! Vad liten han ser ut att vara där! :O



Mysig pojke <3

Alla foton: Robert Nilsson - tackar (:

//Felicia



NY HÄST! :D

Ja, igår var vi uppe i Jönköping och hämtade hem denna oslipade diamanten! <3



Sylvin :)



Tjockisen hemma <3



Stora hagar med kompisar är livet ;) <3

Skriver mer sen (:

//Felicia

Fullt upp!

Var på Börjes i Kungsbacka och handlade igår, för vi har ju de mesta i cob men inte mycket i full (skriver mer om det imon..) Så det blev inhandlat:

*Höga svarta transportskydd
*Läder grimma
*Läder grimskaft med kedja
*Svans transportskydd
*Svarta silikon gummiband (älskar silikon banden!)
*Ett par helskodda ljusa ridbyxor




Sedan var det dags för projektet "Putsa gjord"! Inte så underhållande med alla små krokar och veck..




Lite hemska förebilder....



Efter:





Före:



Usch!!

Efter:




Det är ju tur att man ser resultatet.. :P


Idag ska alla fingerborgs blommor ur hagen, och jag ska sortera en eldnings hög.. :/
Lite stall städning blir det nog med.

Imorgon händeer det grejer!! Får se om jag hinner skriva något om det, annars kommer ALLT på tisdag! ;)

// Ha det bra :D

RSS 2.0