trögt..

Ni får ursäkta den jättejättedåliga uppdateringen. Det är så att just nu så jobbar jag typ hela tiden och sen har jag inte ridit på 1-2 veckor! Då finns det helt enkelt inget att skriva om. ;)

Fast igårkväll så fick jag världens abstinens så jag gick ner till pojkhagen och myste med Fönix, såpass i den bemärkelsen att jag hoppade upp på honom. :D Jag får ju inte (och vill inte) rida utan hjälm, men ingen har sagt något om att ligga på hästen utan hjälm? ;) Hur smart..? Det var iallafall jättemysigt.

Sen ska Fönix ha credit också! Haha det kliade lite överallt på honom igår för alla flugfän, så två ggr ställde han sig på tre ben och kliade sig bakom örat med det fjärde med mig på! Haha, styrka, balans och smidighet?



<3

Nu - off to hard work, work!

//Felicia


Sommarlov

Sommarlov <3 Vad gör ni?



//Felicia

Lite dålig uppdat..

Lite dålig uppdatering nu, men det är bara för att jag ville skrivit klart om alla hästar på gården innan jag skrev om något annat.  x) Men så har jag inte orkat ta tag i det riktigt eftersom jag måste ha hjälp med stammen på de tre som är kvar. ;)

Iaf! Så har jag skrittat ut lite det senaste på både Fönix och Rún, inget avancerat alls.

Sen måste jag berätta!! Att jag har vunnit en bloggtävling! :') Gud vad roligt, jag som aldrig vinner?! Så tror jag alla känner, men ändå! Ett schabrak. ;) Visar mer när det har kommit, TACK igen!

På mitt schema idag står barnpassning just nu av två små syskon, jätteavancerat, de sitter framför tvn. ;) Och sen är det jobb 12-21- -.-'

Någon som vet en bra hästrelaterad praktikplats? Akut! Mejla.

Glad midsommar! //Felicia

Conquest

Conquest (SWB) började jag rida i oktober 2010. Han står på min skola. I oktober startade vi även våran första clearround ihop, 80cm - fel fritt.

Conquest föddes den 27 maj 2001 och är ca 172 i mkh.

E. Cortez 679 - Ee. Cor de la Bryère
U. Mystique (sto fam.1) Ue. Maraton - Uee. Utrillo (samma som Sylvin)

Conquest är utbildad tom. La-msv dressyr och ca. samma i hoppning.
Detta är en jätterolig häst att rida som alltid gör dig glad. Han kan dock vara rätt fjantig vid uteritter.
När man tränar är han alltid villig att lära och gör alltid sitt bästa, tycker om att jobba. Kan testa ryttaren ibland.
Han kan vara rätt tittig på hinder, men är man bara bestämd så hoppar han. Har aldrig stannat och jag kan räkna våra rivna hinder på 1 hand och det har varit mitt fel. En fantastisk häst.

Han är oftast snäll att lasta och transportera, har dock lite sämre balans i kurvorna. Bra att ha med sig på tävling. Står snällt i transporten och hetsar inte upp sig på nya platser. Tycker dock inte så mycket om andra hästar.

Jag har tävlat honom med placering 1m. Vårat mål i år är 110 regional.

Ägare: Sveriges Ridgymnasium


En bild ifrån när jag började rida Conquest...

I våras..

nu.
Skillnad?

Jag är väldigt tacksam för att jag har fått rida honom. Det var väldigt skönt att jag hade någon mer när jag blev av med Sylvin..

//Felicia



Sylvin

Sylvin köpte jag ifrån Jönköping den 5 juli 2010. Det var min första egna häst och första storhästen. Innan hade jag ju ridit på Fönix.

Sylvin (SWB) föddes den 29 mars 2001 och var ca 162 i mkh.

E. Columbus xx
U: Så fin (sto fam.5) - ue Arram
Uue. Bonaparte - Utrillo

Sylvin var en mycket speciell häst och det tog ett par månader innan vi lärde känna varandra och började komma någon vart. Han var utb. LB dressyr/ La hoppning, och hade ett fantastiskt steg. Han älskade att visa upp sig, men tyckte inte om främmande människor. Han var en enmans häst.

Får var något av det värsta han visste, de var livsfarliga.

Sylvin fick en hovböld den 19 februari 2011 och fick stå på Slöinge i 5 dagar, sedan fick han boxvila med gips i 6 veckor. När han stod nere på Slöinge fick han även kolik.

1 april fick han bli av med gipset och fick skor med sjukbeslag i stället och fick börja komma ut igen. Vilken glad häst jag hade när han fick komma ut i paddocken första gången på 6 veckor!! :D

Veckan efter den 8 april fick Sylvin kolik igen och efter att Kungsbacka jourhavande distriktsveterinär jobbat med honom i 2 timmar blev vi nerskickade till Slöinge. Sylvin var tyvärr så dålig att vi fick ta bort honom 22.30 den 8 april 2011.

Jag fick 10 månader ihop med denna underbara häst och han lärde mig så mycket. Vår kärlek och vänskap var stark. Han var en helt otrolig häst som jag aldrig kommer att glömma. Han ligger mig mycket varmt om hjärtat.




Ägare: Felicia Nilsson
 Saknar <3
//Felicia

Frenja från Djupadalen

Frenja är Djupadalens egna uppfödning och hon föddes den 25 juli 2008. Ca 1 timme efter att jag hade satt mig på planet till Cypern för att vara borta 1 vecka. :(

E. Vængur frá Auðsholtshjáleigu
U. Gjálp frá Árbakka

Frenja betyder Vild Tös och det är något hon verkligen lever upp till. När hon var föl så fanns det inte en hage som kunde hålla henne inne om hon inte kände för att stanna där. Sen är detta också en häst som är väldigt stark i huvudet och man får snarare försöka kompromissa än att bestämma över henne. Hon är dock alltid villig att försöka lära, tycker om att komma ut och att få berömm. Uppmärksamhet är uppskattat.

Frenja borde bli ca 140+ och inridning är inte påbörjad, men det är inga problem att hänga på henne.





Ägare Ylva Nilsson och Kim Svensson

//Felicia


Fönix frá Klattrup

Vi köpte Fönix vintern 2003 i Karl-Gustav. Alltså har vi ägt honom i över 8 år, och det finns inte en chans att vi någonsin kommer att sälja honom.

Fönix är född 6 maj 1997 och är importerad ifrån Danmark. Han är ca 138 i mkh.

E. Blær frá Árgerði
U. Sara frá Klattrup

Fönix är väldigt snäll och tål det mesta. Man kan sätta upp en helt oerfaren ryttare/barn på ryggen på honom och han blir som en filbunke. Sen om man sätter upp någon som kan rida och ställer lite krav på honom är han jätterolig, för han testar, men när man visat vem det är som bestämmer så försöker han alltid och gör sitt bästa. Han tycker om att jobba! Fast ibland har även han sånna dagar att "jag kan ingenting, förstår absolut inte vad du menar". Då kan man bli lite trött på honom.

Fönix är hur bra som helst att ha med sig överallt. Han är jättesnäll och älskar att träffa nya hästar, det blir aldrig något pipande eller tjurande. Han går rakt på och står jättesnällt i transporten och anpassar sig till nya ställen snabbt. Gillar att komma ut.

Sen kan man bara stå och mysa med honom hur länge som helst och kliar man på honom så kliar han tillbaka. Att mysa med honom är livskvalité!

Han kan fjanta sig för båtar och kacklande hönor. Men tex. går rakt över en pressening utan att blinka. Kossor kan ibland vara lite läskiga med.
Ett riktigt matvrak är han också, och han är så glupsk att han av misstag snodde åt sig en kalkon macka en gång, som han snällt fick äta upp. Snopet.

Ägare: Ylva Nilsson



Fönix kan La dressyr och har hoppat 1m

//Felicia


Tävling


http://tingetorp.blogg.se/2011/june/tavling.html <--- Här hittar ni tävlingen :)

Någon gång måste man väl ha tur? Sen behöver jag verkligen nya schabrak! :)

Quest

Nu är jag ju som sagt på jobbet, men här kommer massa fina bilder på Conquest på väg in ifrån hagen som jag tog för typ två veckor sedan, och eftersom det inte kommer bli någon mer uppdatering om honom på 2 månader så kan jag iaf. lägga upp dessa bilderna. :)



Var lite överseende med att han är smutsig eftersom det är på väg ifrån hagen.. ;)












Saknar redan att rida dig härliga, fina häst! :D

//Felicia

ridit

Började med att rida Rún.
 Tanken var klättring och kondition, vilket det också blev.
Vi började med att klättra i skogen, och så plockade jag henne lite. Redan då upptäckte jag att det gick inte att ta ihop hästen, alltså när vi gick neråt så satte hon inte under sig ett dugg utan sänkte bara huvudet. Sen går hon naturligt väldigt fort. Så det fick även bli en himla massa halvhalter, tempoäxlingar!! och övergångar. När jag tog tag i henne, både för att korta stegen eller om jag ville få igenom en halvhalt så bet hon bara tag i bettet, blev stenhård i munnen, slängde med huvudet och blev som en ostbåge, allt för att undkomma arbetet. Så det fick även bli massa halter för att hon skulle sluta vara så nedrans hård i munnen.

I galoppen och när vi skrittade av var hon jättefin. Guldstjärna. :)



Heja stolsits!? -.- Vi idag iaf..

Sen red jag min lilla prins, i jämförelse med Rún då. ;) Han som man nästan alltid kan lita på att han sköter sitt jobb, men jädrar vad arg man blir när han helt plötsligt "inte kan någonting".. -.-

Red ihop med grannen, en varierad asfallt/skogs tur. Jättebra gick det. Gjorde lite skänkelvikningar, gick i form och sen massa konditions träning.  Båda hästarna blev rätt svettiga idag.


Så här fin blev Fönix i sin nya luva, satt jättejätte bra! (och handskarna var underbara!! :D)


Fina <3

Sen är Fönix så väldigt imponerad av Tyrs frisyr så han var tvungen att skaffa en likadan! :o

Hahaha :)

Imorgon blir det jobb 11-20 så då blir det sämre uppdatering, men jag kanske kan fixa en tidsinställd bildbomb? :)
//Felicia

Sommaren 2010

Kollar igenom gamla bilder som ligger på datan. Uscha, minnen..
Mappen 2010-07-18, hade ägt Sylvin i 13 dagar.



Frenja och Fönix


Sylvin <3

Dumma, dumma flugor :(


Min lilla muskelknutte..


Allt jag önskar är att vi fick mer tid tillsammans. Saknar något oerhört. :'(
Finaste hästen, det vakraste jag ägt, min största förlust..

If I could turn back time..
<3
//Felicia


bus :D

Har haft en "svacka" nu lite i ridningen känner jag, det är inte roligt alltid. Utan jag känner att det har varit så himla mycket, att så fort man sitter upp så ska man bara rida. Sitta rätt och träna rätt, både sig själv och hästen. Jag har börjat rida dressyr barbacka tex. för att träna min egen balans och sen så känner man när hästen går i rätt form mycket enklare, men även också för att komma ifrån vardagen att trimma med dressyrsadel.

Men det är ändå så att jag bara tränar helatiden, det är aldrig bara "kul" att rida, inte ens när man rider ut i skogen, för det blir alltid något man måste träna på, lösgörande, eller stå upp i tvåpunktssits för att få mer benmuskler tex.

Så i onsdags iallafall, så tog jag på mig hjälm och gick ut i hagen, barfota, i hotpants och linne, och satt upp på Fönix utan sadel eller träns. :D


Min ridoutfit ;)


Tyr-fjant <3




Jag diggar hans man starkt asså ;)


Mitt <3










Nu är detta inte att rekomenderas! Jag har redan en blå stortånagel och då hade jag ändå skor, men utan stålhätta (tyrs mamma har jag att tacka..). Vi har ägt Fönix i över 8 år och han är världens snällaste, + inte så hög fallhöjd. ;) Men jag ska inte säga något, för jag har flugit av honom och landat illa så många gånger att jag knappt kan räkna. ;) Jag kommer nog aldrig sluta testa, men jag får också skylla mig själv. Mysigt var det iallfall.

Men dock inget som räknas som säker hästhållning, inte att glömma! (:

Idag kommer det vara lätt att gå ut och rida bara för att jag måste testa de nya grejorna... ;)
//Felicia


blabla...

Sitter just nu och håller tummar och tår!! Två kompisar är iväg och tävlar idag, och jag följer resultaten online på Equipe.com  och just nu är en av dem på banan och jag väntar på resultat!!!! :D
 Sitter även och käkar svenska jordgubbar med grädde och socker, mums. :)
Men kom igen nu, uppdatera! :S
 
Jaja kanske hinner lägga upp vad jag (mamma) har köpt in idag. :)



Läder ridhandskar, Silvriga silikon gummiband, överdrags byxor vid tävling (lyckas alltid av någon konstig anledning bli jättesketen!?) ;) och en luva till Fönix. (sveriges ända islandshäst som måste ha mössa på sommaren :p) ?
Köpte även lite andra behövliga grejer som typ hårfärg, leggings, ett usb minne mm.

Asså det har fortfarande inte uppdaterats!! :(

//Återkommer - Felicia


Miss U mitt <3

Känns som våran tid ihop bara var en dröm. Det känns jättekonstigt utan dig..

2 månader sen vi såg varandra för sista gången i denna världen. Saknar dig min finaste prins.





Supersötabästasteälskade Sylvin :'( <3

//Felicia


Uppdatering

Idag har konstigt nog varit en toppen dag! Känns hur bra som helst, med tanke på att jag har haft så få sånna dagar på sistonde.

Har börjat mocka ur Conquest box för sommaren, det var jobbigare än jag trodde det skulle vara och blev mer än halvklar på ca 1h, så får fortsätta imorgon.


Jag kan lova att den kärran var tung som AS!! Och ett par sådana blev det! :o

Sen gick jag och fixade nytt pass, eftersom jag ska till Turkiet om 30 dagar. Som vanligt såg jag inte alls rolig ut på bilden.. Varför kan man aldrig bli bra på sånna kort?!

Sen gick jag och mamma och tog en fika på Espresso House, hur mysigt som helst! <3 Det är livs kvalité.


En jättegod Kiwi Smoothi

Sen ska jag väl bege mig ut och rida de små hästarna så fort det svalnar av lite. Kan lägga upp några bilder jag tog nu när jag kom hem:


Fönix <3


Jag ringde på praktikplats idag med! Det är inte förrens till hösten, men man ska ha ordnat plats innan skolan slutar nästa vecka. Jag kan berätta att det är utomlands men inte mer förrens allt är klart. Hoppas verkligen det blir av! :D

//Felicia

mer bilder

Här kommer mer bilder ifrån onsdags! :) Man kan aldrig ha för många fina hoppbilder, jätteroligt! :D

Dessa är tagna av Alice i 2an.









Hej o hå, omhoppning! ;)

Nu är det fortsättning av BB finalen!! Heja Martiiiiin!!!!!
//Felicia

...

Igår tog jag årets första dopp i en sjö! Var jätte skönt, och inte så kallt som jag trodde det skulle vara. Fick ävem stekt på mig lite färg.

På kvällen så hann jag med att trimma Fönix. Red barbacka hemma och trimmade dressyr. Slutor, skänkelvikningar, bak/framdelsvändningar, tempoväxlingar, halt, rygga och mycket mer. Han var klockren och ville verkligen arbeta. Sen eftersom jag red barbacka med så kände jag ju när allt gick igenom och han höjde ryggen, härligt. Sen fick jag ju känna på balansen lite med... ;)


Fina häst :)

Nu ska jag göra mig redo för att jobba 8 timmar, sen ska jag försöka rida både Fönix och Rún.
//Felicia

resultat

Tänkte bara berätta att under min långlediga helg har jag bara massa jobb inbokat, tror knappt jag kommer hinna rida. Sen så åker Conquest på sommarbete idag, skönt för honom att få en välförtjänt paus. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns tråkigt. Han är ju så himla fin nu och allt går så bra, så ska han gå och bli tjock och tappa muskler. ;) Men men..

I onsdags så kom vårat lag tvåa med 4 fel - och dem var mina. Jag la han alldeles för snävt i omhoppningen till en oxer så han rev i princip för att han ens hoppade. Tänka att han hoppade ändå! Allt guld i världen till den hästen. Dåligt samvete ifrån min sida är en underdrift. :/

I förklassen gick allt kanon och vi kom 2a där med!! :D
Hihi, jag trillade av på framridningen till 1m, för han hoppade av typ 3-4 m innan en oxer! Så jag kom ur balans och hamnade på sidan, men sen vill jag inte gärna flyga av, allra minst ifrån 172cms höjd, så jag knep mig fast. Men när Conquest känner att man är ur balans så hjälper han mer än gärna till, och bockar oavbrutet. Tror det är hans sadeltvång som spökar (eller vet att det är så). Och precis när några säger "shit vilken balans ungen har!" Så dimper jag i backen. x)

Här kommer lite bilder ifrån dagen, Tagna av Sofia och Agata i 3an.















Han är så hilma ärlig! Och fin <3
Tack för alla leenden du gett mig ;) Ses om några veckor!

//Felicia




God morgon

Idag gäller det! ;) Laghoppning!! :D Både jag och en lagkamrat vaknade nästan 2 timmar innan klockan skulle ringa och kunde inte somna om! Så jag åt tidig frukost, kollade datan, gick och la mig, läste en bok, gick upp. osv. osv.
 Vet inte varför jag är så himla taggad? Brukar ju verkligen inte ha svårt och sova inför tävling? :p

Hoppträningen gick superduper igår, så vi har bästa förutsättningar! :D

Håll tummarna för Små Stjärnorna!! xD
//Felicia

RSS 2.0