....

Tränade dressyr imorse, inför hästskötar examen. Enbart grund övningar.
Imorgon är det vårens sista hoppträning och på onsdag ska vi tävla! :D








Bjuder på lite bilder av mig och Conquest i våras, under longering. :)
//Felicia

shopping

Shoppade loss lite i Kungsbacka i fredags, tänkte bara slänga upp snabbt vad jag köpte. :)


Ett par boots.

Ett matchande Eskadron schabrak till min endast provade Eskadron luva som jag köpte till Sylvin under Gbg horseshow.

Tråkigt att du aldrig kommer få prova schabraket.. <3 :(


Älskade lädervåt servetter, gängtapp och ett swarovski pannband!


I turkosblått och bernstens/brunt. Matchar Eskadron sättet SUPER! :D

//Felicia


stressigt värre

Ska bara snabbt säga att det blir lite sämre uppdatering just nu för det är så himla mycket med skolan som ska hinnas med på kort tid!! Även om det inte blir mycket mindre hästande. Har massa nya bilder som väntar på att komma upp, men håll till godo! :)
 Blir ingen hoppning på söndag, för vi ska hoppa lag på onsdag istället! :D Blir första gången jag hoppar lag. Tror faktist inte jag kommer ha några problem med nerverna alls. Och vi har ett riktigt toppat lag. ;) Fast vi saknar lag namn, kom med förslag?

Jag lyckades även göra sönder en spegel idag, ytterligare 7 års olycka. Härligt.. -.-' Skulle justera min backspegel.. och pang sa det så blåste glaste iväg! :o Tur att jag hade vantar.

Sitter just nu med en stor och jättejobbig inlämning som jag måste fortsätta med, tyvärr..

Kram Felicia

Vill ha!

Såg den här häromdagen, så himla snygg! :D



Sverige huva ifrån John Whitaker! Ifrån Charlies häst och hund - 349:-

//Felicia


Terränghoppning

Igår tränade jag och Conquest terränghoppning!
Det började med att vi hade typ 5 min på oss att brodda i och det tog minsst 30 min och en spark senare så fick han gå med gräsbrodd fram bara. Sen så ösregnade det på vägen till terrängbanan och hästen var pigg som satan och dansade hela vägen dit.

 När vi kommer fram så blir det upphåll iallafall som tur var. Inte så roligt att hoppa på gräs när det regnar.
Vi började allihopa på en volt i olika gångarter och växlade på två och trepunkts sits. Det gick förbi en mamma med barnvagn och en liten pojke när vi red och så bestämde de sig för att de ville titta och parkerade sin barnvagn och la ut en filt jämter volten vi red på. Jippi! -.- Conquest slängde sig varje gång vi red förbi. Tack. ;o

Sen började vi hoppa fram, med draghjälp. Det gick väldigt bra, trots att han försökte tveka lite.
 Men han hoppade Kanon hela träningen igenom!! Det var bara en grind, på vanliga hinderstöd, som han fick för sig var läskigast. Knas häst. Så i slutet fick vi hoppa en hel bana som var ett stigsprång av stockar, ett snett stockräcke i nerförsbacke, sen vidare mot en snedstock i uppförsbacke, lååång galoppsträcka bort till upphopp + stock. Där skulle man vända och hoppa stock, sen nerhopp, vidare mot den läskiga grinden och sluta över ett däckhinder.

Så nöjd var jag och red runt med ett brett leende hela träningen igenom, även fast han var nervig och tom. stegrade sig två gånger.
 Jag älskar fälttävlan. :D <3

Jag och Quest längst till höger

Den läskiga grinden :P






Duktiga häst, så nöjd! :)

//Felicia

kopior

Hööks har gjort det denna gången!


Hööks nyhet: Dessa short chaps för 499:-

Medans Dyón har haft de här jättelänge!!

För 2199:-

Kom på något eget!!! Suck!
//
Felicia

jobbigt nästan jämt.

Hela den här dagen har bestått av jobb. Mellan 11.45-20. Tror faktist hela universums befolkning åt där idag. Det mest konstiga är att alla ska äta samtidigt?! :O Det är inte så lätt att serva alla samtidigt på två pers...
Sen när jag skulle åka hem så ösregnade det såklart, jätteroligt att köra moppe 1,5 mil då. Nepp!

Har alltså inte varit något hästande för mig alls idag och imorgon blir det ingen dressyr lektion på Conquest, för jag ska på begravning..:( <3 Jobbigt, jobbigt..



Bjuder på en ego pic, klippte mig i fredags. :)


Såhär långt var det innan. :)

Kramar Felicia

...

Idag på morgonen var jag med grannen på lokal ponny hoppning. :)
 Sen på em. så hjälpte hon mig att motionera Fönix, så vi red ut ihop - jag på Rún.
Vi red i skogen, klättrade och hittade nya vägar! :D Sen så var vi båda lite trötta efter att ha varit borta mellan 9-17, fast det var inte hästarna...... Och vi hade glömt bromsen hemma.. ;) Jag kan säga att det gick undan mycket!! Och ingen av oss varken orkade eller llyckades bromsa. x) Men det var sååå himla härligt. Sånna här kravlösa ridturer måste man verkligen ha någon gång. Fast det får aldrig bli farligt! Och vi red på en av de finaste skötta och sandade grusvägarna här omkring, för en gubbe som bor där har travhästar som han även kör där. (:


Fönix bjuder på sig sjölv från idag. ;)


Syns det att vi tycker rundsydda träns är snygga? :o När båda hästarna har det. ;)

//Felicia

Orientering till häst

Idag hade vi orientering till häst! Gud vad kul det var!! :D Hade ju ner Fönix till Varberg med, för första gången. Han är ju helt suverän att ha med sig, anpassar sig till nya miljöer typ direkt. Fast som han blåste upp sig när vi lastade av, haha. Han var minsann störst, bäst och vackrast. ;)



Sen fick han träffa massa nya hästar, och fick massa pussar! Haha <3 Fönix är så himla bra på det sättet, han kan hälsa på vem som helst och piper nästan aldrig, utan tycker bara det är mysigt. (:


Pussar lite på lagkamrat Alladin. :D De fann varandra direkt och började klia varandra. <333



En jätteliten del av området vi var på.


9 st sånna här bokstäver skulle vi hitta, som vi sedan skulle bilda en mening av.


Malin och Alladin och jag och Fönix :D

:D <3


Måste säga att det här var en helt ok idrottslektion! ;)





Riktigt rolig dag var det! Fast Fönix var lite otålig i transporten idag, vilket han inte brukar vara. Utan han brukar stå som en filbunke, och det gjorde han också när han åkte till ridhuset i måndags. Men tror det var den kärran vi drog med, som han inte riktigt gillade, även om den var sprillans ny..

Ska ev. ut med Rún sen.
//Felicia


Vill ha!!

Var på www.varbergsridsport.se idag! Hittade denna sjuuukt snygga tävlingströjan! Vill ha den! :D



I från Kingsland, 949:- så himla söt! Väldigt skönt material och jätte söta detaljer.



Som sagt, jag är helt såld på de söta detaljerna. :')

//Felicia

...

Blev ingen tävling i helgen tyvärr! Synd, för vi var så himla taggade!! Men det körde ihop sig lite med allt möjligt under lördagen och det kommer fler tävlingar. Förhoppningsvis den 29.e. (:

Men här är några bilder ifrån när vi trimmade i lördags. Jobbade med tempo växlingar och att han skulle vara kvick för skänkeln. Sen skulle jag träna byten också, men det ville han inte alls! Mycket konstigt, för Conquest lärde sig att göra byten för nått år sedan och tycker att det är super kul! Han kan vara riktigt jobbig att träna förvänd galopp på iom. att han gärna med glödje hoppar till och byter! Så det var väldigt märkligt. Men vi fick lite expert hjälp av en kompis och en stund senare gick det igen! (:

Bilder från i lördags:






Söte <3

I måndags red vi dressyr, jobbade med vändning för framdelen, vilket han blev jätte smidig av, och sen ryggning. Det tyckte han inte var riktigt lika kul, utan försökte "maska" sig lite genom att krypa ihop och slingra sig. Men min dressyr tränare sa att jag skulle ta ledande tygeltag åt det hållet han slingrade sig åt och det hjälpte.

På söndag kväll var jag iväg med Fönix till ridhuset btw! Vi trimmade väldigt mycket i trav. Han fick gå på tygeln på volter, serpentiner, 8or och tempoväxlingar. Han var riktigt fin i slutet! :D

Igår hopptränade jag och Questen för en Holländs gästtränare! Mer info och bilder om det kommer sen! :D

//Felicia

Hoppträning 10/5

För det första var jag lite orolig för att han skulle vara halt dagen efter, men det var han inte. Skönt det.
 Vi började med att göra massor av tempoväxlingar på volt, ökad trav - lättridning, minskad trav - sitta ner. Och blandat i galopp. Han gick jättebra! Tog stadigt och jämnt stöd i båda tyglarna och jobbade mycket under sig. Var väldigt nöjd.

Sen gick själva hoppövningen ut mycket på snäva svängar, olika tempon och galopp ombyten. I slutet red vi en liten bana och till två hinder fick man själv bestämma hur snävt man ville hoppa. Jag och Conquest fick dagens snävaste sväng av tre grupper! :D Duktiga häst. Fick ju kännt på det på förra tävlingen, att han faktist kan svänga snävt. Det trodde jag inte om honom när jag började rida honom i oktober.









Lyckades även få typ "bränn sår" av mina tretorn stövlar i tisdags! Har haft dem i typ 1,5 år och det har aldrig hänt innan? :o

På söndag är det tävling med! :D Lokal fortfarande 90-1m, Harplinge. Blir första ute i år. (: Spännande.

//Felicia


Måndagens träning?

Skulle tränat dressyr på Conquest i måndags men han var väldigt varm i vänster bak ben och sen när jag kratsade höger bakhov så rykte han till väldigt mycket och sen började det sippra ut blod! ? :O
 Veterinären kom ut och tittade på honom, och antagligen hade han trampat på något, eller haft något som suttit och skavt lite, men när jag joggade honom på eftermiddagen var han inte ett dugg halt! Som tur var! (:
Mycket mer än så hände nog inte i måndags. Lite bilder iaf. --->






Haha, bjuder på dem. :P

//Felicia

hej igen!

Här har hänt grejer! Både bra och dåliga. Tänkte skriva om träningarna i början av veckan imorgon.

I tisdags kväll trimmade jag iaf. Fönix lite i paddocken, och han gick super bra! :D vi gjorde massor av volter och åttor i trav och han gick i stadig form, inte ett dugg vinglig, som jag trodde han skulle vara! ;) Sen tog vi 4 skutt över ett 40 cm's hinder och han tog i för kung och fosterland i princip. Hoppade genom hela kroppen. Både jag och han tyckte att det var skit skoj! Lite skillnad mot att ha hoppat Conquest på morgonen vill jag lova.

Sen igår red jag barbacka och vi klättrade mest i skogen, slappt och kravlöst, men mysigt! Och idag fick Fönix vila.

Så idag red jag Rún. Hon har vilat sen i söndags, bara för att jag helt enkelt inte orkade ta ut henne igår. :P

Jag testade att rida barbacka på henne, hade ju inte en aning om hur hon skulle reagera, och mamma tyckte det var vansinigt. ;) Men det gick super bra! :D



Det var lite spinkigare att sitta på än Fönix (tunnan...) haha.


Rebecka och Trixy, jag och Rún.

Vi hade så himla mysigt! Det är sånna här stunder jag förstår varför jag rider. Guld värt. <3 :D

Skriver mer imorgon //Felicia

förjävligt..

Just nu känns det hemskt, fruktansvärt, jätte, jätte dåligt! :( Känner som en kvävande känsla, tankarna och minnena rullar över mig, kväver mig.. Saknade och tomheten efter dig är så här STOR! Fy fan, ja, jag mår dåligt..

Om 20 minuter så var det 4 veckor sedan jag fick stå nere i Slöinge och fatta de fruktanvärda beslutet, som skulle ta ditt liv ifrån dig, ifrån mig. Vetskapen om att du hade så ont och att du inte skulle kunna bli frisk, att du led. Fy fan. Det värsta som någonsin hänt mig, dig. ÄLSKAR, saknar, saknar,saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar, saknar och tänker på. Du var den mest speciella som vandrat på denna jord, någonsin. Du var bäst helt enkelt. Du hade dina egensinigheter, du var du. och jag älskade dig för det, för allt. Hela dig. <3

Nu är du borta, föralltid? Tillsvidare? Jag hoppas vi kommer ses en dag, på en bättre plats, där du inte har ont.

Förlåt älskade, finaste Sylvin. Älskar dig. Minns dig.

:'(


Grattis!

Grattis säger vi till Fönix idag som fyller 14 år!! :D

Grattis prinsen <3

Tänk att vi har ägt honom sen han var 6 år.. ;)

//Felicia


forts..

Fortsätter med dagens ridning då.. :P

Vi började, typ 5 min efter uppsittning, med att möta en ÄLG! Visst har jag väl sett älgar förr - vi bor ju i skogen. -.- Men aldrig stått 5m ifrån, öga mot öga och glott på en. :O Blev helt paff och han typ inte reagera innan älgen tog sats, men som tur var så vände den och sprang åt andra hållet. Vad 17 hade jag gjort om den ville "attackerat"?
Jaja, som tur var så gjorde den inte det. Sen iaf. så kom vi 1km bort tills vi stötte på ett staket som var livsfarligt! Hon skulle bara inte gå förbi det! Suck. Så jag satt av och fick henne att undersöka staketet för att se själv att det inte var farligt, men hon slutade inte dumma sig. Och när vi håller på så kommer det en stor traktor som ska köra om, då fick jag känna på att den hästen Inte är trafik säker. Tur att jag redan hade hoppat av. :P För hon flög i luften och försökte slita sig.



Kliar sig <3

Riktigt trött var jag på henne idag, men vi tar nya tag imorgon. Hoppas även att det inte ösregnar imorgon med, det är väääldigt jobbigt att hitta någon lust att rida ut när det vräker ner, som det gjorde idag.

Hade tagit in Fönix samtidigt som Rún men orkade helt ärligt inte att rida han idag, så det blev bara en rykt och sen ut i hagen igen. Han skulle ju vilat imorgon egentligen, men då fick han göra det idag istället.

Nu ska jag se på Världscup finalen på Eurosport! :D
//Felicia

dagens..

Red ut på Rún idag, gick väl inte alls så bra... ;(
Skriver mer sen, har en dregglandes människa över axlen som vill ha datan! Blir så TRÖTT!!
Jag och Rún idag.
//Felicia

Intervall träning

Tränade kondition i intervaller i skogen med grannen idag. Det gick super bra! :D Hästen gick som en klocka och lyssnade på minsta hjälp. :D

Btw! Har planerat in en hopptävling snart med. ;)


HAHAHAHAH!!! :') Hästen kan ju verkligen posa... x)

Älskade vännen ;) <33


8 år med dig min vän! Hoppas på många, mååånga fler! Du kan alltid få mig att le och är det mest genomsnälla som gått på denna jord. Tack för att du är min vän! <3 :D

Kramar Felicia

Dagens ridtur

Idag red jag med mamma! Första gången på typ 3-4år minst som vi red ihop! Och typ ett år sedan hon red öh.t. Jätte mysigt var det, en 50mins runda i skogen. Vi tränade även tölt, typ 1 år sedan jag gjorde det. Jag har väl lite vaga planer om att lösa licens och tävla 4gång med både Fönix och Rún i sommar. (; Vi får se..

Jag har väl helt glömt bort att skriva att vi har 5 hästar hemma nu?! Har ju glömt min bild sladd i Vbg och jag tycker inte att det är kul att blogga utan bilder.. :P Men får ta den gångna veckan lite lite snabbt.


Tyr och Rún kom.

Fönix och Tyr i "pojk hagen"

"sto hagen"

Tyr och Fönix

Fr. V. Gjálp, Frenja och Rún - några dagar senare.


Fönix och Tyr <3

Fönix

Rider fortfarande 3 dagars intervaller på honom, men han hade en god grundkondition sen tidigare på året så han har börjat trava och galoppera, samt jobba lite.
 Rún sätter jag igång på samma sätt, med skritt i tre dagar, vila en och sen ytterligare 3 osv.

Rún och jag igår. Fattar inte varför den fula hjälmen ser total muppig ut.... -.-

Rún

Fönix och jag i förrgår.
 Än en gång till er som undrar varför jag har huva på en islänning så är det för att han blir så irriterad av knotten.

Min lillebror Loke (6år) fick skritta av Fönix. (:

Och lillasyster Indra (4år) med. (:



Mamma och Fönix idag! :D bilden ser lite muppig ut men det var för att ingen av hästarna ville stå still! x)

Rún idag.

Pratar just nu med grannen, det blev bestämt att jag ska ta med Frenja ut och gå med henne nu. Så det var allt just nu! Hejdå //Felicia

RSS 2.0