Hoppträning

Idag var det hoppträning som vanligt för Nina Sturesson. Första gången jag hoppade Conquest sen tävlingen den 10.e och vår första hoppträning ute för i år! Lite spänt var det allt. Det började bra med ett par avsittningar i de grupperna före mig så jag bestämde mig för att rida med väst. Första gången jag red med väst på lektion på säkert 2-3 år! Har ju annars bara det när jag måste, som vid tävling och när jag satt på Sylvin.

Som jag trodde så var hästen vääldigt pigg men dock landfast. Han var även väldigt stark idag något som han verkligen inte brukar vara.
  Så hoppövningen idag var mest lydnad och att man kunde kontrolera galoppsprången, öka och korta. Något som vi har övat på inne i princip hela vintern. Men det hade Conquest glömmt av. I 4 kombinationen så i princip snubblade vi igenom den första gången. Mellan ett räcke och en oxer skulle det vara 7 galoppsprång, den fick vi nog ta om en 4 gånger för han ville gå på 5 eller 6. Tog inte förhållningarna någonting! Sen när den väl gick igenom så gick vi på 8. x)
 Vi skulle även hoppa ett litet räcke med sockerbitar under på rakstrecka, den hoppade han av ca 2m före, 2m upp i luften och landade 2m bort. Och hindret var kanske 50cm? -.- Knäpp häst.
 Nej men som sagt, det var första utomhus träningen för i år och han var lite pigg och stark i början, men vi avslutade med en mjuk, avslappnad och kontrollerbar häst. :D




Svävnings moment? (;







nej, här överhoppar vi oss inte.. :P


Glad tjej (; <3


Jag kan ibland tycka att det är tråkigt med sånna här övningar eftersom jag gillar höjd och fart. Men sen vet jag att det är ju absolut jätteviktigt att träna sånt här för att ens komma över ett hinder - ännu mer för att komma runt en hel bana! Och idag tycker jag verkligen att det var välbehövligt och gav utdelning! Jag tycker nog att vi behöver träna på lägre höjder så Questen lär sig att han inte behöver överhoppa sig.

//Felicia (jag har inte orkat kontrollera stavningen.. :P)

Saknar <3






























Sylvin <3 Du var det finaste jag hade. Har så många bilder, minnen på/med dig, på oss. I varenda mapp finns du.. Insåg precis att det inte kommer bli några fler bilder.. Inga fler stunder tillsammans..
  Våran tid var den bästa, finns inte ord för hur mycket jag älskade dig och hur mycket jag saknar dig nu. Livet är så in i helvete tomt och orättvist!! :'(

 Kommer aldrig glömma dig världens finaste.. Hoppas vi ses en dag. Tänker på dig alltid. <3

//Felicia

så härligt med sol!

Nu har jag ridit, blev en skogstur (såklart) barbacka! (: Vi red på en jättefin väg som jag inte har ridit på än i år. Tror det var förra året som jag hittade den vägen. Det är en gräsväg mitt inne i skogen och så går det en stenmur längs med i några 100m. Jättefint, oftast soligt och bra att galoppera på, även om vi bara skrittade idag, ;)



Fönix fick årets andra bad. (: När jag stog och duschade honom så gick det förbi 5 små påskkärringar. De stannade och glodde innan de gick vidare. Inga hästfan kanske? Men det var ändå lite tur för mamma var inte hemma och jag vet inte om vi har något godis! xD Haha..



Nybadad Fönix måste ju såklart rulla sig... suck! :P



Idag var det även dax att leta upp flughuvorna igen, så nu är hagen full med ufon!



Fönix rullar sig ännu lite till. :P


Frenja bus höll mig sällskap när jag fyllde på vattnet. (:


Frenja

Sen när jag skulle gå in så hittade jag en utslagen katt i skuggan. ;) Som just nu ligger och sover i soffan jämter mig.

Leo

//Felicia

Glad påsk!

Glad påsk alla! (: Här hemma är det full rulle och familjen ska strax åka iväg en sväng men jag ska ut och rida.
Hoppas ni får en trevlig dag.



GLAD PÅSK! :D
//Felicia

dagen

Tjo! Idag så skulle jag börjat med att rida Fönix, men när jag kom för att hämta honom så hade inte han samma plan..



Så vi myste bara en stund och sen körde jag ner till Varberg för att rida Conquest istället.
Btw! Igår blev det tillökning i flocken hemma. Gjálp - Frenjas mamma, kom tillbaka.


"Gjalpan" (:

En bild på Frenja med.


Med Questen då så red vi (jag och två klasskompisar) till Hamrekulle - fälttävlans banan. Vi hoppade inget, men trimmade på de stora ytorna. Härligt t-shirt väder, strålande sol, glada hästar och glada ryttare - underbart var det! :D Eftersom han har skrittat två dagar i rad med lite trav så blev han verkligen jätteglad när han fick sträcka ut på gräset. Vilken känsla! ^^ Vi red ändå rätt så kravlöst och klättrade lite med.


Jag och Conquest idag! (:

Sen vände jag hemåt, med ett stopp på MC och köpte en choklad milkshake. ;)

Har precis kommit in efter att ha ridit Fönix, gett hästarna vatten och kvällsmat. Fönix var lite mer med på noterna när jag kom för att hämta honom för andra gången idag och det blev en skrittrunda i skogen på ca 40min.




Fönix idag.

Det var nog allt för idag - Glad Påsk! :D //Felicia

Måste ha!!

Titta vad jag hittade, vår nyheter ifrån Kingsland! Släpps typ nu.


http://www.hippson.se/blogs/cissirules/varbitar.htm

Hur j*vla snyggt var inte det här?! :O Minus är priset bara, Tröjan 799, handskarna 599. Men nu är det ju så att lilla Conquest slet ju sönder mina nya vita tävlingshandskar sist när vi skulle lasta, så då borde jag väl få unna mig...? (a) Kingslands handskar har ju sådant super grepp med.

Sen är jag inte säker på vad jag tycker om den nya loggan, med hjärta? Visst funkar det på handskarna, men om ni spanar in länken, vad tycker ni?

//Felicia

? (:

Nu har jag haft min blogg i snart ett år och läsarna bara stiger! (: Jättekul. Jag undrar bara vilka ni är som läser, vad ni vill läsa om och om ni har några frågor?? Passa på! (:


Jag i väntan på bussen i fredags...

Idag har jag skrittat ut en ca 1 timma på Conquest ihop med en klasskamrat. Jätte mysig var det! Ska sova i varberg nu ikväll och bort till stallet imon igen. Fönix fick vila idag för jag var hos en annan kompis imorse, men ska rida ut på han imon med. (:

Godnatt//Felicia

uteritt

Nu har jag ridit Fönix 3 dagar i rad, ute i skogen. Riktigt mysigt! Vi red med grannen R och hennes ponny 2ggr och våra hästar gillar verkligen varandra. (: Var alldeles för länge sedan sist!




Fönix förra sommaren.

Jag, Fönix och R's ponny Trixy - förra sommaren. (:

//Felicia


rubrik

Jao.. Här fortsätter livet.. även om man kanske inte känner det, inte riktigt vill. Önskar att jag kunde spola tillbax tiden och frysa den. Få smeka din mjuka päls, dra fingrarna genom manen, pussa dig på din perfekta mule.. Tyvärr så går det ju inte.. utan livet och tiden fortsätter att gå.. även om man själv inte hinner med, inte orkar. Inte vill.

Skulle bara snabbt uppdatera om tävlingen i söndags, som blev av trots allt.

första klassen..

lyckad dag..


i 1m så blev vi 4 av ca 80 starter..

Nöjd, fin häst. Tack!


Foto: Jasmine Karlsson

Ang. vad som har hänt så orkar jag verkligen inte sätta mig och skriva om det.. men ska.. en dag..
//Felicia


Varför..!?

Så jävla otroligt orättvist.. Hur ska jag kunna börja denna dagen, och alla andra? Känns som all lycka dog med dig.. Orkar inte..

Hoppas du får springa fritt i en stor härlig skog med en snygg tjej vid din sida, så som du trivdes bäst! <3 Alla mina tankar och kärlek till dig för evigt. Det är inte farväl, utan på återseende en vacker dag!

//F

God morgon :)

Här sitter jag nu då, fick lite tid över. Alltid skönt när man inte behöver stressa på morgonen. Tänkte bara slänga ut lite blandade bilder sen förra tävlingen.


Conquest über fina knoppar! Gjorda av Julia i klassen, dock Josse på bilden. :)


fin häst (:




hemma igen. Affro frilla..




:)

Lääängtar tills söndag!
//Felicia

Plönninges anläggning

Tänkte bara snabbt utvärdera plönninges anläggning och tävlingar. Mest iom. att Harplinge tävlingen till helgen ligger på Plönninges anläggning.
Jag var ju som sagt här den 20/3-11 och hoppade lokal. Först när vi kom, typ 10 min innan första start, så var parkeringen redan överfull! Så vi fick parkera precis jämter ridhuset.... i en enorm ler/vatten pöl. :(
Sen tycker jag inte att det är smidigt när det är en bit att gå från framhoppningen till tävlingsbanan. Och innan man fick hoppa fram (typ 6-7 st inne och hoppar samtidigt, men litet ridhus!) så fanns det inte något riktigt ställe där man kunde värma upp. Sen ska vi inte tala om inne på framhoppningen! -.- Usch och fy.. Alla red som galningar och hade ingen respekt eller kolla på andra för 5öre..
Det var minuset för tävlingen

Sen till det bra då, för annars hade jag ju inte åkt tillbaka. :)
Det är väldigt bra underlag - sand och spån, samma som vi har på Vrk. Fina hinder! Och jätte roliga banor, tekniska så man måste tänka lite. Jag är sån att om det är för lätt så tapar jag fokus.. :/
Lite servering hade de väl men åt inte mycket där så kan inte uttala mig.
Plus då.. Tycker väl överlag att underlaget, banorna och hindrerna är huvudsaken så det är därför jag åker dit igen. Men nu vet jag ju inte hur det blir denna gången eftersom det faktist är Harplinge som håller i tävlingen.
//Felicia

sitter i skolan..

Sitter just nu i skolan och "har" ekologi.. fast ingen får någonting gjort ;)
En kompis knäppte några bilder på mig och Conquest på väg till hagen för 10 min sen, rykande färska! Haha ;)





Det blåste lite x)


Ha det! :) //Felicia


dagen i bilder :)

Idag har jag hunnit med mycket! Bland annat att ta bilder. ;)) Så ni får min dag i bilder.


Red Conquest <3

Fina hästen :)




fr.v Moa på Greco, jag på Conquest och Emelie på Diamond Zoega in action.



Söt kille! <3

Sen så bar det vidare mot Sylvin! :D


Bråkig kille som inte ville stå stilla på gången. Men ack så söt :P Observera skorna!! ;)

Ute på promenad i det fina vädret! :)

Han har äntligen fått matchande bakskydd till sina framskydd! :D


När vi skulle gå hem igen så kom det en bokbuss! Först så hade den en hemsk tuta, typ glassbilen - fast längre och värre. Sen så parkerar den precis där vi ska gå över vägen till stallet! Och ett sto med föl springer på andra sidan och skriker och har sig, inte alls jättekul med Sylvin då. -.- Aldrig mer promenad på den vägen en måndag eftermiddag...



Är det en giraff jag är ute och går med? O.o


Smaskens med betfor <3

Godnatt prinsen <33

Det var väl i stort sett mitt hästande för dagen. :)
//Felicia

dagen

Självklart vill jag börja med att säga att föregående inlägg var ju klart ett 1april skämt. ;) Visst ska jag tävla nästa helg, men såklart inte på Sylvin, utan på Conquest! :)
Däremot har det hänt lite grejer denna vecka! Sylvin har fått skor!! Och får nu gå ut igen. :D:D Gissa vem som har en glad häst?! Så nu är det bara till att börja arbeta med han igen.
När han skulle skos så ville han inte riktigt stå stilla, men som tur är har vi ju en super hovslagare - Kjell Reimers. Så när den sista skon skulle på så stod han som ett lamm. :)
Idag har jag jobbat sen så var jag bara borta och släppte ut hästarna i paddock resp. rasthage. Mockade och la fram kvällsmat.
Ni får hålla tillgodo med detta så länge. <3 //Felicia

Tävling

 Hit ska jag och hoppa nästa söndag! 10/4-11. Blir plutt höjd denna gången med - 90, 1m. Denna gången var det Sylvins tur att få följa med. Kommer bli roligt! :)
//Felicia

RSS 2.0