Malmö City Horse Show

Kommer ni ihåg att jag var på MCHS förra hösten?



Jaja, skitsamma, de var jag iaf. :)

I år dock ska jag stå på banan som funktionär! Förhoppningsvis ihop med en kompis med.



De har i år även EM för young riders. Hur kul? :D Så den 11/8 är det som gäller. Troligtvis stannar vi kvar och kollar på finalen även den 12e.

Nästa år håller de stora EM och då hoppas jag kunna få stå på banan igen, om  det är roligt förstås. :)

//Felicia

29 mars 2012

Både en väldigt rolig dag, men också lite åt det dystrare hållet. Bara för att idag skulle Sylvin fyllt 11år. <3


</3


Jag hoppas du fick en bra födelsedag ändå, prinsen!<3

Sen till den muntrare delen av dagen..
 Började med att borsta och gå en sväng med stallchefens skadade häst. Fina Foxy.





Håll tummarna för att hon blir bra snart!

Detta bara för att fördriva tiden lite innan det var dags för clinic!



Vilken var väldigt bra! Superduktiga var dem.
 Först visade de en yngre häst som de bara haft några dagar, sedan en som gick svår klass. Och tillsist red de två skolhästar.

Det viktigaste man skulle tänka på var att ge hästen tid. Tid att hitta balans,rytm, anpassa sig och ställ rimliga krav efter utbildning och ålder. Sen skulle man också tänka på att hästen är ett flyktdjur, blir den rädd så "låt" den hoppa till lite, lägg inte så mycket vikt vid det.
 Sen är det alltid såklart jätteviktigt med framridning/uppvärmningen! Att det får ta tid. Det är som sagt många hundra kilo som ska bli varmt.

Sen visade de mycket lösgörande, varierande ridning osv. Jag stod på banan och filmade allting med skolans kamera. Så vill ni se detta kommer det inom kort att finnas på Sveriges ridgymnasiums facebook sida. Kanske även på hemsidan.

//Felicia


Onsdag

Vara med på hopplektionen; take 2! Blev det någon hoppning denna onsdagen då? Nepp..... För just den träningen hade min tränare bestämt sig för att köra framridning i 40 min. Vilket betydde att jag var helt slut i ryggen långt innan det var dags att ens börja fundera på att ta ett skutt. Lagom kul.
 Tagga nästa vecka kanske?



Från filmerna..

//Felicia


Tisdag

Började med att rida Riola, barbacka! Första gången jag fått göra det på skolan. ;)
 Red bara lite kravlöst i alla gångarter, ca 20min.



Jättemysigt!
 Sen måste hon verkligen ha cred för att hon är så himla snäll!!<3 Och har ett enormt tålamod.

Sen red jag ut på Conquest ihop med Emelie på Zoega och Moa på Penty. Blev en upptäcktsfärd med nya vägar!
 Längesedan jag skrattade så mycket sist. Det blev ett sådant pass som man förstår precis varför man lägger ner så mycket tid och pengar på denna sport. Kravlöst, roligt och mycket fart, ihop med sina bästa kompisar. Kan de bli bättre? ;)







//Felicia

26 mars

Fick ryggen och musklerna behandlade imorse. Fy sat*n vad ont det gjorde!! Men när vi var klara kände jag mig mycket lättare på något vis! Ska tillbaka nästa vecka igen.

Fick inte träna något vidare heller idag efter behandlingen, utan det blev bara en skritt tur runt industriområdet med Malin och Alladin. Upptäckte att Riola inte var något vidare trafiksäker heller... Mycket miljöträning blev det!


Riola idag

//Felicia

vecka 12 (lååååångt inlägg..)

Får väl börja berätta om en riktigt hemsk dag, onsdags.

Det började med att jag hittade Conquest jättehängig i boxen vid lunchstalltjänsten. Han hade dåligt med tarmljud och jag tog ut han på promenad. Efter en stund lyssnade vi igen utan förändring och veterinär ringdes ut. Han blev behandlad som en kolikhäst, lyssnade på tarmarna, gick in rektalt, sondades med olja och fick smärt/kramplösande. Sen var det promenad igen.

Ca 1 timme senare hände de som inte får hända, min kompis fick sin häst över sig på hoppträningen och jag fick ringa ambulans. Tänker inte gå in mer på detta, men det gick inte så bra för henne. <3 Dock mår hon efter omständigheterna bättre nu, men är kvar på sjukhus....

Conquest såg piggare ut på eftermiddagen och vi åkte hem.
 Vid 9-tiden ringde mamma och sa att hon var i stallet och kollade på den hängiga hästen. Jag fick panik, för när jag lämnat honom mådde han ju bättre, vilket mamma inte visste.
 Så mamma hämtade mig och jag gick ut och gick med han igen. En lärare kom ut och kollade på honom, men tyckte inte det var någon större fara. Tills han tog tempen..... Conquests normal temp ligger mellan 37,3-37,5 och han hade 38,9 grader! Veterinär ringdes igen men sa att vi skulle avvakta för hon trodde det var något virus.

Så dagarna efter detta har varit väldigt jobbiga, det har tagit på krafterna mentalt. Även fast båda två mår lite bättre nu, som tur är!<3



Hängig kille :(<3



Promenad efter behandlingen



Två dagar efter (fredag) stod vi ute och njöt/ lapade C-D vitamin i solen och kollade på dressyrlektionen i paddocken. Hästar kanske också lär sig något av att kolla på? Vi hade lite mer grimage tävlingar med! :D




Söt...

Sen har jag ju fortsatt rida Riola med. Och det går bättre varje dag! Ju mer jag hittar knapparna desto mer släpper hon igenom och blir mycket roligare. Inte alls samma tråkiga häst som innan.



Sen skulle jag varit med på min första dressylektion sen november, men lagom tills vi var uppvärmda så hade jag jätteont i ryggen och orkade inte mer. Surt för hon kändes verkligen jättefin! Men Malin var gullig och red istället. Och det såg jättebra ut! Roligt. :)




Nu har jag haft en hästfri helg, så får vi se vad som händer imorgon istället. :)
//Felicia

booooring

Hej! Här har hänt väldigt mycket de senaste dagarna, därav ingen uppdatering! :( Hade tänkt att sätta mig och skriva ner allt nu, och upptäcker att jag glömt min mobil-data sladd...... -.- Och får därför inte upp några av alla mina "miljarder" bilder. Därför får ni vänta ännu lite längre. :(

Håll ut
//Felicia

20 mars

Red Riola idag. Har inte ridit henne sedan vi satte igång hästarna efter betet i augusti. Red samtidigt som stallchefen och fick jättemycket hjälp med min ridning och vad som funkar bäst på Riola. Kändes riktig bra! Dock orkade jag bara arbeta henne i ena varvet - trav. Sen sa ryggen, och musklerna för den delen, stopp. Lite tråkigt, men fortfarande en bit påvägen.


fr. v. Riola, jag och Penty



//Felicia

19 mars

I morse så blåste det i princip storm! Men vi bestämde oss för att rida ut iallafall. Dock åkte mitt ländtäcke av rätt fort när jag såg hur mycket det fladdrade trots jag hade spänt det jättehårt.. Skitsamma, Conquest var jätteduktig! Över förväntan. :) Han brukar alltid vara lite på tårna överlag när man rider ut, men idag var han rätt lugn. Skönt de, för jag hade varnat honom att jag inte hade med mig några vingar.... ;)




Vi avslutade rundan på stora grusbanan


Idag gjorde det inte så farligt ont i ryggen heller! Skönt! :)

Sen skrittade jag fram lilla Alladin åt Malin med. <3

Våra jackor är ju så smickrande...... -.-

Nu ska jag plugga till morgondagens prov och göra en inlämmning... Nämnde jag att klockan är 22.17? Då är det precis som vanligt då..

//Felicia


Glen Gordon



bilderna lånade ifrån; http://www.hippson.se/blogs/cissirules/rock-roll.htm

Jag vet inte om jag hatar det här tränset eller inte..? Vad tycker ni? Coolt med nytänkande kanske. :) Vet dock inte om jag hade tagit på min häst det....

//Felicia

Back in the good old days

Har massa gamla "tävlingsbilder" ifrån när jag hoppade med Fönix. Det var ju som sagt inte igår, men jag tycker dem är söta! :) Tror alla är ifrån 07-08 sådär. :)
















Du kommer alltid vara bäst! :D<3
//Felicia

sant...

Eftersom allt måste hända någon, så har ju blivit sjuk med. Vilket betyder inga hästar..

Hittade några mer roliga horsepost som stämde på mig som jag lägger upp istället. ;)




//Felicia

14 mars

Hej igen, oj vad tiden går fort?!
 Tänkte kasta in lite bilder på vad jag gjorde igår.




Jag var med inne på 1ornas framridning och vet ni vad?? Jag både travade och galopperade för första gången sen skadan! Gissa vem som var gladare än ett barn på julafton? ;) Dock red jag inte så länge, för det kändes rätt snabbt i ryggen, men ändå. :)




VEM kan göra fulast grimage????



Har jag nämnt att jag har världens bästa vänner? Inte? Det har jag!!!!!! Tack<3



Så, nu får vi se vad som händer i framtiden med allt som har med hästar och ridning att göra. :)
//Felicia

6 mars

Hej hej!
Har varit ute och skrittat Rún första gången iår. Så fort jag suttit upp undrarde jag vad jag gett mig in på. Rún tyckte det var jätte spännande att komma ut, som om hon aldrig gått där innan? :P Iaf, så hon var på tårna den första km, och det mesta var läskigt! Sen är det ju väldigt roligt att testa ryttarens balans och reaktionsförmåga, den kunde ju ha försämrats sedan sist? Men när vi vände hemåt var hon lugn som en filbunke.
Nä, det är nog inte helt optimalt om jag trillar av än... ;)



Sen när jag släppte ut Rún igen, så provade jag som förra året, att tränsa Frenja igen. Och det gick jättebra! Hon är så cool våran "lilla" 4a åring. :)



Nu sitter jag inne och letar efter ork att kanske gå ut och skritta en sväng på Fönix med. :)



//Felicia


1 år sen sist..

Idag fyller jag (äntligen!!) 18!! :D



//Felicia

Roligt!



Fick priserna ifrån KM idag på årsmötet! :D Dock fick man bara en bukett med tulpaner, men när mötet var slut så hade de två buketter över...... Och då frågade ledaren om det var någon som tyckte att någon annan förtjänade en bukett... Och då började min kompis (som f.ö. blev klubbmästare i dressyr!) peta på mig om att jag skulle ha den. INTE EN CHANS sa jag.
  Sekunden efter ställer hon sig och ropar: FELICIA FYLLER 18 OM NÅGRA TIMMAR!! och där fick jag en till, pinsamt!!!!

Hahah, bra dag med kalas på förmiddagen med. <3

//Felicia

vår?

Åååå vilket underbart väder vi har haft idag (måste inleda med det, som en riktig svensk!). Började med att ge hästarna vatten hemma och sen gick jag och lillasyster en promenad med Fönix i skogen.

Åkte sedan ner till Varberg och skrittade ut på Rambler ihop med Linda på Totte. Såååå mysigt. Himla roligt att sitta på en stor häst igen, gud vet när de var sist..
 Dock fick jag "ridsår" efter halva rundan och fick variera med lätt sits. Hahah...




Roligare än så blir det inte idag..
//Felicia

Flyinge

Var ju nere i Flyinge igår och såg när testryttarna red 4 och 5åriga hingstar i hopp och dressyr.
 Första anblicken av anläggningen var inte alls som man hade trott, utan grått och tråkigt.. Blev jättebesviken! Men sen fick vi gå runt och se hela anläggningen och alla stallar mm. och då ändrades min uppfattning. Ska försöka åka ner igen till våren-sommaren under Flyinge dagarna när de inte är dött och lerigt ute.

Blev rätt kär i de gamla stallarna osv, sen när vi sett oss omkring. ;) Vill verkligen försöka komma in och plugga vidare där nere!



Ridbanan framför fd. chefsbostaden, den där de har sina uppvisningar mm.


Uppbindningsplats i stora hingststallet, inte direkt så fin i vanliga stall... Dock stod de inga hingstar där nu, utan bara stependiathästar.

En del av stora hingststallet

Hagar


Innegården

Flyinge värnar även om Storkarna, därför kan man se massa stora storkbon överallt, som häruppe.



Ett av deras 4a ridhus, detta var med i arkitekttävling och kostade runt 20 miljoner(!!!!) att bygga.

Tänk vad fint när de är grönt...

Stostallet, här står nu unghästutbildarnas hästar. Sen är ju Flyinges stallar och byggnader K-märkta och då får man ju inte bygga om. Därav gamla stallar, vilket jag tycker är charmigt!

Här håller hippologerna till, två stallängor och ett ridhus imellan.

Här påbörjas inridningen av den unga hästen. Inte många i världen som har en volt med väggar och tak. Mycket smart tycker jag.

Inne i glasridhuset

Utsikt över stora hingststallet inifrån ridhuset, inte helt fel!

Douglas Lindelöw på en hingst han visade.

Bilderna inne i stora ridhuset blev jättedåliga, så väljer att inte publicera dem. Men måste ge dem credit för vet ni vad de hade mer än lampor i taket här inne? Värmelampor riktade mot läktarna! Jätteskönt.
 Mötte även Jan Brink uppe i lunchresturangen. ;)
Nä, men de var en jättebra dag överlag.



Lita på mig när jag säger: Det här är inte det sista Flyinge har sett av mig! ;)

//Felicia


RSS 2.0